27 Ağustos 2019 08:39

Küçükçekmece'de cinsel istismar davasında sanığa 29 yıl hapis cezası verildi

İstanbul Küçükçekmece'de 5 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan Mohammad V. hakkında 29 yıl hapis cezası verildi.

Arşiv | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İstanbul Küçükçekmece'de 5 yaşındaki çocuğa istismarda bulunduğu iddia edilen 18 yaşındaki Pakistan uyruklu Mohammad Vasıf hakkında ilk duruşmada karar çıktı. Mahkeme heyeti, sanık Mohammad Vasıf'ı  "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan 20 yıl, "Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan da 9 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanık Mohammad Vasıf'a  iyi hal indirimi de uygulanmadı. 

İLK DURUŞMA GÖRÜLDÜ

Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Mohammad Vasıf ile avukatı hazır bulundu.  Mağdurun ailesinin yanı sıra, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve İstanbul Barosu avukatları da duruşmaya katıldı. Duruşma savcısı eylemin niteliği, toplumsal ahlak kuralları gözetildiğinde duruşmanın gizli yapılmasını talep etti. Mahkeme heyeti de duruşmanın kapalı olarak yapılmasına karar verdi. Tercüman eşliğinde savunması sorulan Mohammad Vasıf "Ben kendimi savunmak istemiyorum. Susma hakkımı kullanmak istiyorum. Benim kullandığım herhangi bir ilaç veya ruhsal psikolojik bir sıkıntım yoktur" dedi. 

AVUKATLAR SANIĞIN EN YÜKSEK HADDEN CEZALANDIRILMASINI TALEP ETTİ

Mağdurun annesi ve babası sanıktan şikayetçi olduklarını söyledi. Müştekilerin avukatı Eren Keskin de "Çocuğun kesin raporunun alınması demek çocuğun aynı travmalara maruz kalması anlamına geleceğinden yeniden rapor alınmasını talep etmiyoruz. Mevcut raporlar yeterlidir. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilsin" ifadelerini kullandı. Söz alan diğer müşteki avukatları da suçun sanık tarafından işlendiğini belirterek, "Sanığın atılı suçlarla ilgili üst hadden cezalandırılmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

SANIK 29 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Son sözü sorulan sanık Mohammad Vasıf, "Yaşlı annem, babam ve kardeşim vardır. Benden başka gelirleri yok. Tahliyemi istiyorum" dedi. Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti,  sanık Mohammad Vasıf'ı  "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan 20 yıl hapis cezasına, "Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan da 9 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanık Mohammad Vasıf'a iyi hal indirimi de uygulanmadı. Sanığın tutukluluk halinin de devamına karar verildi. 

DAVANIN ARDINDAN AÇIKLAMA 

Davanın ardından açıklama yapan Avukat Eren Keskin, davayı en başından beri takip ettiğini, yargılamanın çabuk bittiğini belirterek, "Bugün ilk kez çok doğru bir karar verdi mahkeme. Çünkü tüm deliller toplanmıştı. Davayı hiç uzatmadan kararını verdi. Toplam 29 yıl ceza verildi sanık hakkında. İndirim uygulanmadı. Ceza en üst sınırdan verildi. Umarım bu karar diğer mahkemelere de örnek olur" dedi. Kadın Meclisleri ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu sözcülerinin de yaptığı açıklamanın ardından adliye önünde  toplanan grup dağıldı. (İstanbul/DHA)

{{378032}}

ÖNCEKİ HABER

Ankara’da halk ekmek büfeleri kaldırılacak bakkallar “halk market”lere dönüşecek

SONRAKİ HABER

Kaydı olmayan 16 bin 423 mültecinin başka illere gönderildiği açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...