27 Ağustos 2019 07:20

Mardin kayyumu: Hediyeler ufak, heyetler kalabalık olduğundan meblağ büyük

Mardin kayyumundan hediye açıklaması: Bunlar da tek tek çok yüksek meblağlar değildir. Gelen heyetler kalabalık olunca bu ufak meblağlar farklı yekun tutabilir.

Fotoğraf. AA

Paylaş

Mardin Büyükşehir Belediyesine ikinci kez kayyum olarak atanan Vali Mustafa Yaman, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP’li bakanlara 600 bin lira tutarında hediye alındığı iddialarıyla ilgili konuştu. Mardin’e gelen heyetlere düşük meblağlı hediyeler verildiğini ancak gelen heyetler kalabalık olunca toplam meblağın farklı yekun tuttuğunu savunan Vali Yaman, basında yer alan faturalar içinse "Böyle bir fatura yok" dedi.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanvekili Vali Mustafa Yaman gazetecilere değerlendirmede bulundu.

Yaman, Mardin Büyükşehir Belediyesi olarak hiçbir devlet büyüğüne kişiye özel yüksek meblağlı, amacını aşan hiçbir hediye verilmediğini savundu ve basında çıkan faturalar için de “Böyle bir fatura yok” dedi. Yaman, şunları aktardı: "Onlar da zaten böyle bir şeyi kabul etmezler. Bu tamamen iftiradır. Şehre gelen heyetlere zaman zaman şehirde telkari gibi üretilen ürünler sembolik olarak veriliyor. Bunlar da tek tek çok yüksek meblağlar değildir. Gelen heyetler kalabalık olunca bu ufak meblağlar farklı yekun tutabilir. Ancak hiçbir devlet büyüğümüze hiçbir özel hediye verilmemiştir. Başta Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanımız olmak üzere hiçbir devlet büyüğümüze özel verilen bir hediye yoktur ve böyle bir fatura da yoktur."

'ETİK OLMAYAN HİÇBİR HEDİYEYİ HİÇBİR DEVLET BÜYÜĞÜNE VERMİYORUZ''

İddia edilen faturaların hepsinin heyetlere verilen sembolik hediyeleri ihtiva eden faturalar olduğunu, bu faturaların hem Sayıştay hem de Mülkiye Başmüfettişliğince incelendiğini aktaran Yaman, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin ortalama olarak belki en az bu ödeneği kullanan büyükşehir belediye başkan vekiliyim. Devlet büyüklerimiz bu şehre hizmet etmek, destek vermek için geliyor. Elbette teşekkür edeceğiz ama bu teşekkür ne özel bir hediyeyi ihtiva ediyor ne de pahalı bir hediyeyi. Biz sözle teşekkür ediyoruz. Gelen heyete de bu şehrin tanıtımı için broş, rozet, çok ufak bu şehirde üretilen telkari hediyeler veriyoruz. Bu bizim mevzuatımızda da var, örf ve adetlerimizde de var. Biz etik olmayan hiçbir hediyeyi hiçbir devlet büyüğüne vermiyoruz, zaten böyle bir şeye tenezzül edeceklerini de düşünmüyoruz."

GÜMÜŞÇÜDE BAKANLARLA ÇEKİLEN FOTOĞRAF

Yaman, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte Fırat Silver adlı gümüşçüde ürünleri incelerken çekilen fotoğrafları içinse, Soylu’yla benzer bir açıklama yaptı, “esnaf ziyareti” dedi. 

HEDİYE AÇIKLAMASINDA ‘TERÖR’ VURGUSU

Yaman, kendisiyle ilgili iddialara yanıt verirken “terör vurgusunda da bulundu: Biz artık Mardin Büyükşehir Belediyesinde teröre destek veren hiçbir unsur barındırmayacağız. Hiçbir şekilde destek gitmeyecek. Halkın vergilerinden sağlanan bütçe, halkın hizmetlerine harcanacak diye söylemiştik. Son birkaç gündür bu gelişmeleri izleyen teröre müzahir olan çevreler bir algıya başladı. Bundaki amaç terörle olan mücadeleyi sekteye uğratmak, teröre destek veren unsurlara cesaret vermek. Bir şekilde terör adına itibar suikastları yapmak. Buna müsaade etmeyeceğiz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Antalya’da emlak dükkanında tüp patladı: 1’i çocuk 5 yaralı

SONRAKİ HABER

Journalists, arrested for seven days: We have not been and will not be silent

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...