26 Ağustos 2019 08:14

Saruhan Oluç'tan Erdoğan’a: Kayyumun gönderdiği hediyeleri aldınız mı?

Mardin Belediyesi kayyumunun Erdoğan ve AKP’li bakanlara hediye aldığının belgelenmesi üzerine HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç: Hediyeleri aldınız mı, almadınız mı?

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Erdoğan’ın “Paraları Kandil’e gönderiyorlar” sözlerine, “Belediyelerimizde tek kuruş usulsüz harcama yoktur” yanıtını vererek, “Bakanlar ve Erdoğan kayyumların aldığı hediyeleri aldılar mı, almadılar mı? Yoksa kayyum hediyeler alıyorum diye fatura çıkarıp o paraların üstüne mi oturdu?​” diye sordu.
 
İçişleri Bakanlığının Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine kayyum atanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan geçtiğimiz gün yaptığı “Vergilerle gelen parayı halka değil Kandil'e gönderenlere seyirci kalamayız” açıklamasına tepkiler gelmeye devam ediyor. 

Mezopotamya Ajansından Erdoğan Alayumat’ın haberine göre; Erdoğan’ın sözlerine tepki gösteren Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, “Bunu Erdoğan daha önce belediyelerimize kayyum atadığında da söylemişti. Ama buna ilişkin tek bir belge ve kanıt sunamadılar. Çünkü böyle bir şey yok” dedi. 
 
İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen onlarca müfettişin belediyelerde denetim yaptığını vurgulayan Oluç, “Ortaya atılan bu iddialarla ilgili tek bir belge yok. Açıkça yalan söylüyorlar. Bir ülkenin Cumhurbaşkanı sıfatı ile konuşan bir kişinin böyle belgesiz iddialar ile bir partinin belediyeleri hakkında bunları söylemesi içler acısı bir durumdur” dedi.

“USULSÜZLÜK YOKTUR”

“Eğer bir usulsüzlük, hırsızlık ve yolsuzluk varsa bunu yapanlar kayyumlardır” diyen Oluç, şöyle devam etti: “Bir tek kuruş usulsüz harcamamız yoktur. Belediye eş başkanlarımız seçildiği günden beri kayyumların borçlarını ödüyorlar. Şimdiye kadar milyonlarca borç ödenmiştir. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 4 aydır 75 milyon TL borç ödemiştir. Diğer belediyelerde de aynı durum mevcuttur. Yalan iddialara karşı hukuki ve demokratik mücadelemizi vereceğiz. Asla yalanlarını kabul etmiyoruz.” 

“HEDİYELERİ ALDILAR MI?​”

Mardin kayyumun AKP’li bakanlara hediye aldığının belgelerinin ortaya çıkmasıyla ilgili olarak da Oluç, “Bakanlar ve Erdoğan kayyumların aldığı hediyeleri aldılar mı, almadılar mı? Yoksa kayyum hediyeler alıyorum diye fatura çıkarıp o paraların üstüne mi oturdu? O da belli değil. Ama yapılanlar ortada. Baklava-börek yemişler. Fındık-fıstık yemişler. Kuyumculardan hediyeler almışlar ve yaptıkları tüm bunlar belgeli bir şekilde ortaya çıktı” diye konuştu. 

SAYIŞTAY BELGELEDİ

Kayyumların yolsuzluk yaptığını sadece kendilerinin söylemediğini belirten Oluç, “Kayyumların yolsuzlukları devletin kurumu olan Sayıştay raporlarında da ortaya çıktı. O yüzden de bize yöneltilen iddiaların hepsi boş iddialardan ibarettir. Algı operasyonu yapmaya çalışıyorlar. Halkı işledikleri büyük suç karşısında yanlış yönlendirerek, suçsuz olduklarını kanıtlamaya çalışıyorlar. Bu suçu bilinçli bir şekilde tahammüllü bir şekilde işlediler. Bütün dünyada, Türkiye’de bunu gördü.” (HABER MERKEZİ)

 {{385544}}

ÖNCEKİ HABER

Ücretsiz manav poşetlerinin kullanımı yüzde 100’ün üzerine çıktı

SONRAKİ HABER

Milli Eğitim Bakanlığı batık özel okulların borcunu mu üstlenecek?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...