18 Ağustos 2019 06:31

Harmankaya Kanyonu’nda sele kapılan 5 kişiden biri hayatını kaybetti

Bilecik’te Mağara Araştırma Derneği üyesi 5 kişi Harmankaya Kanyonu'nda yürüdüğü sırada sağanak sonrası sel meydana geldi. Sele kapılan 5 kişiden biri hayatını kaybetti.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Bilecik'te, Mağara Araştırma Derneği üyesi olan, 5 kişi, Harmankaya Kanyonu'nda yürüdüğü sırada sağanak nedeniyle sel meydana geldi. Yakındaki köyden gelenler, 4 kişiyi kurtarırken, sel sularına kapılan Ekrem Öztürk'ün, 8 saatlik çalışma sonrası kanyonda cansız bedeni bulundu.

Eskişehir Mağara Araştırma Derneği üyesi olan Alper Yıldızlar, Arda Eyyüpoğlu, Gülşah Yağcıoğlu, Serpil Koç ve Ekrem Öztürk, dün öğle saatlerinde, Bilecik'in Yenipazar ilçesindeki Harmankaya Kanyonu'na gitti. Yaklaşık 3 kilometre yürüyerek, kanyonuna sonuna gelen grup, sağanak nedeniyle mola verip, küçük mağaraya sığındı. Yağmurun etkisini kaybetmesinin ardından yeniden yola çıkan grup, yoğun yağışta oluşan sel sularının arasında kaldı. Farklı yerlere savrulan dernek üyelerinden Ekrem Öztürk, suda kayboldu. Serpil Koç ise kanyondan çıkarak, yaklaşık 5 kilometre yürüyüp, Harmanköy'e gitti ve yardım istedi. Harmanköy'den gelenler, yaklaşık 100 metre derinliğinde olan kanyondaki Alper Yıldızlar, Arda Eyyüpoğlu ve Gülşah Yağcıoğlu'nu kurtardı. Serpil Koç Bilecik Devlet Hastanesinde, diğer 3 kişi ise Söğüt Devlet Hastanesinde tedaviye alındı.

8 SAAT SONRA CESEDİ BULUNDU

Dernek üyelerinden Ekrem Öztürk'ün kaybolduğu ihbarı üzerine bölgeye AFAD, jandarma ve UMKE ekipleri sevk edildi. Kanyona inen kurtarma ekipleri, uzun saatler sonra Öztürk'ün cansız bedenini, kaybolduğu noktadan yaklaşık 500 metre ilerideki kayalıklar arasında buldu.

MUHTAR DORUK: KANYONA İZİNSİZ GİRMEK YASAK

Harmanköy muhtarı Metin Doruk, Eskişehir Mağara Araştırma Derneğinden gelen 5 kişinin kanyona girmesi için Jandarma Komutanlığından izin alınması ve kendisine de haber verilmesi gerektiğini söyledi. Doruk, “Akşam üzeri yağış olduktan sonra bu sel felaketi olmuş. Bizim bu arkadaşların kanyona girdiğinden bilgimiz, haberimiz yoktu. Köy muhtarlığı veya başka bir yere bildirmediler. İzin alınması gerekiyor. Muhtarlığa ve karakola bildirilmesi gerekiyor. Kötü hava şartlarında biz vatandaşları kanyona girmemeleri yönünde uyarıyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sağanak sonrası hasar gören çarşı ve semtlere gitti

SONRAKİ HABER

Bolu Dağı’nda yolcu otobüsü tıra çarptı: 37 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...