17 Ağustos 2019 13:40

Hasta mahpus Gazeteci Ziya Ataman serbest bırakılsın

386. F Oturması eyleminde hasta mahpus Ziya Ataman’ın serbest bırakılması istendi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Hasta mahpusların durumlarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen 386.  F Oturması eyleminde bu hafta hasta mahpus Gazeteci Ziya Ataman’ın serbest bırakılması istendi. İnsan hakkı savunucuları, “Hasta mahpuslar serbest bırakılsın”, “Tecrit öldürür dayanışma yaşatır”, “Tedavi haktır engellenemez”, “386. F Oturmasında hasta mahpus Ziya Ataman serbest bırakılsın” yazılı pankartlarla hasta mahpusların fotoğraflarını taşındı.

‘BAĞIRSAKLARI İFLAS ETMİŞ DURUMDA’

Açıklamayı Hapishane Komisyonu Üyesi Mehmet Acettin okudu. Acettin, “Ziya, kanun hükmünde kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) stajyer muhabiri iken Van’da 11 Nisan 2016 tarihinde tutuklanarak, Van Cezaevine götürüldü. Örgüt üyeliği iddiası ile tutuklanan 27 yaşındaki Ziya Ataman, tutuklandığı tarihten bu yana (3 buçuk yıl) dışarıda yaşadığı bağırsak hastalığı sorunları daha da artmış ve bağırsaklar iflas etmiş durumdadır” dedi.

‘HASTALIĞI İLERLEMİŞ’

Acettin, Ziya Ataman’ın sağlık durumuyla ilgili ise şu bilgileri verdi: “Uzun yıllardır bağırsak hastalıklarıyla mücadele ediyor. Dışardayken bu hastalık kontrol altında tedavi ediliyordu. Hastalığı oldukça ilerlemiş durumda. Görüşmelerde kendi deyimiyle ‘Benim İçim Çürümüş’ diyor. 2 yılı aşkın süredir hastaneye götürülmesi için birçok kez talepte bulunulsa da, dilekçeleri hapishane yönetimi tarafından hiç dikkate alınmadan reddediliyor.

Ziya Ataman’ın tedavi edilmesini sağlamak için destek çağrısında bulunan Acettin, “Hapishanede hasta mahpus olan herkesin sağlığa erişim hakkı önündeki engellerin kaldırılması ve ağır hasta olan mahpusların serbest bırakılmasını istiyoruz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Name Öztürk: Ölmek ya da öldürmek seçenek olmamalı

SONRAKİ HABER

Dikili Kadın Platformu: Zümrüt Er için adalet istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...