17 Ağustos 2019 12:27

Leyla Güven’den Adalet Bakanına cezaevi çağrısı

TUAY-DER kongresinde konuşan DTK Eş Başkanı Leyla Güven, cezaevlerinde artan baskı ve işkence uygulamalarına ilişkin Adalet Bakanına seslenerek, “Cezaevindeki baskılar derhal son bulmalı” dedi.

Leyla Güven’den Adalet Bakanına cezaevi çağrısı Fotoğraf: Pixabay

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) 1’inci Olağanüstü Kongresi’ni gerçekleştirdi.

DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekilli Leyla Güven, Kürtlere yönelik baskı politikalarına dikkat çekerek, “Kürtler statü istiyor. Bu statü için direnenler cezaevlerine konuldu. Ancak direniş burada da artarak devam etti. Cezaevlerinde halen baskı devam ediyor. Onlar bilsin ki; zindan direnişi hiçbir zaman geri adım atmamıştır, atmayacaktır. Tarih, zindan direnişlerinin şahididir. Esat Oktay’a karşı geri adım atılmadı. Baskılar karşısında suskunluğunu sürdüren Adalet Bakanı yaşanan ihlallere ilişkin bir şey yapmalı. Cezaevlerinde devam eden baskılar derhal son bulmalı” dedi.

CEZA EVİNDE İŞKENCE İDDİASI

Ardından konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz, kongrenin önemine değinerek, “12 Eylül faşizminde boğulmak istenen Kürtler, direniş ile haklarını elde etti. Açlık grevlerinde direnenlerde bunun bir zinciridir. Sayın Öcalan üzerinde uygulanan tecrit de direniş sonucu kırılmıştır. Tutsakların rolü ve misyonu bir daha gösterdi ki; cezaevleri halkların öncü rolü görevini üstlendi. Tutsakların direnişi bu kez sistematik işkence ile bastırılmak isteniyor. Ancak bu direnişin önüne geçemiyorlar” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Evrensel'i Takip Et