17 Ağustos 2019 06:46

Munzur Dağları'nın maden sahası ilan edilmesine karşı imza kampanyası

Munzur Dağları'nın maden sahası ilan edilmesi kararının iptali için imza kampanyası başlatıldı.

Fotoğraf: Zeynel Cebeci / Wikimedia Commons (CC-BY-SA 3.0)

Paylaş

Dersim’de Munzur Dağları’nın tamamının maden sahası ilan edilmesine karşı imza kampanyası başlatıldı.

Change.org sitesindeki imza kampanyasında bölgedeki içme suyu kaynağı ve endemik bitki çeşitliliği nedeniyle karardan vazgeçilmesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na çağrı yapıldı.

NE OLMUŞTU?

TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Cemalettin Küçük, 27 Temmuz’da Evrensel’e yaptığı açıklamada, 60 kilometrelik uzunluğa sahip Munzur Dağları’nın tamamının maden sahası ilan edildiğini söylemişti. Küçük, “Bu bölgeyi, maden sahası olarak görüyorlar. Ama bu bölgede, dünyanın en değerli temiz suyu kaynakları var” demişti.

Sözcü gazetesinden Evren Demirdaş’a konuşan Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül karara tepki göstermişti. Ovacık’ta 43 bin hektarın üzerindeki bir alanın geçmiş dönemde maden alanı ilan edildiğini söyleyen Sarıgül, “Bu dünden bugüne ilan edilmiş bir hamle değil bu geçmişte tasarlanmış şimdi ise yavaş yavaş ruhsatları verilmeye başlanıyor” diye konuşmuştu.

Munzur Vadisi’ndeki bitki çeşitliğine dikkat çeken Sarıgül, “Vadimizde bin 900 çeşit endemik bitki tespit edilmiş bunların 227’si sadece bölgemize özgü. Yaklaşık olarak 47 tanesi ise dünyada sadece bu bölgeye özgü olduğu düşünülen endemik bitkiler var” demişti.

WWF (Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı) Türkiye, ” #MunzuraDokunma” etiketiyle sosyal medyadan karardan vazgeçilmesi çağrısı yapmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İsrail Gazze'ye hava saldırısı düzenledi

SONRAKİ HABER

Türkiye, Suriye'deki muhaliflere tanksavar silahlar verdi mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...