17 Ağustos 2019 05:37

İBB'den 'reklam geliri' alan TürkMedya'nın geliri kesildi

İBB'nin geçmişte Türkmedya'ya reklam geliri adı altında her ay aktardığı 10 milyon TL'nin Ekrem İmamoğlu tarafından kesildiği iddia edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi | Fotoğraf: Darwinek/Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Paylaş

Hükümete yakın medya kuruluşlarından TürkMedya’da başlayan işten çıkarmaların, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) AKP’den CHP’ye geçmesiyle ilgili olduğu öne sürülüyor. İddiaya göre, AKP döneminde TürkMedya’ya İstanbul Büyükşehir Belediyesinden her ay ‘reklam geliri’ adı altında 10 milyon lira bütçe aktarılıyordu. Belediye Başkanlığı’nı Ekrem İmamoğlu’nun kazanması sonrası ise bu bütçe kesildi.

Star, Akşam ve Güneş gazeteleriyle 24 TV’yi bünyesinde bulunduran TürkMedya’da geniş çaplı bir tenkisat başlatılmıştı. İşten çıkarılanlar arasında, 24 TV’nin iki tanınan ekran yüzü Zeliha Saraç ve Ersoy Dede’nin yanı sıra gece editörü Muhammet Özcan, gece moderatörü Serkan Bayan ve şef yönetmen Murat Karahan bulunuyor.

‘YÜZDE 40 KÜÇÜLEBİLİR’

Medyaradar sitesinin haberine göre, 24 TV’nin yüzde 40 küçülmeye gideceği söyleniyor. Tenkisatın, Akşam, Güneş ve Star gazetelerine de yansıması bekleniyor.

‘İMAMOĞLU KESTİ’

İddiaya göre, Türkmedya’da yaşanan bu krizin, AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesini kaybetmesiyle ilgisi bulunuyor. Medyaradar’ın haberinin ilgili bölümü şöyle:

“İddialara göre TürkMedya, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden her ay reklam geliri adı altında 10 milyon lira bütçe alıyordu. AK Parti’nin belediyeyi kaybetmesi ve göreve Ekrem İmamoğlu’nun gelmesiyle bu bütçe kesildi ve TürkMedya mali sıkıntı yaşamaya başladı.” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İnternet hızı sıralamasında Türkiye 102. basamağa geriledi

SONRAKİ HABER

Savcı işkenceyle ilgili suç duyurusu hakkında 1 yıldır işlem yapmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...