14 Ağustos 2019 06:13

Yeni havalimanı metrosunda ortaklık değişti: Projenin devri 'tanıdık' üçlüye

İstanbul Havalimanı metrosu inşaatında yer alan Şenbay Madencilik projeden çekildi; hisselerini Kolin, Cengiz ve Kalyon devraldı.

İstanbul Havalimanı | Fotoğraf: İGA

Paylaş

Gazeteci Çiğdem Toker, inşaatı devam eden havalimanı metrolarında yaşanan yeni gelişmeyle ilgili bir yazı kaleme aldı. Toker, Sözcü'de yayımlanan köşe yazısında, davetli ihaleyle inşaatı üstlenen iki ortaktan biri olan Bayburt Grubu'nun şirketi Şenbay Madencilik'in projeden çekildiğini, hissesini de Kolin, Cengiz ve Kalyon'un aldığını ifade etti.

2017 yılında inşaatı başlayan Gayrettepe-Yeni Havalimanı metrosunun henüz yarısının bile tamamlanmadığını vurgulayan Toker, Ulaştırma Bakanı'nın, inşaatın kalan yüzde 60'ının dört buçuk ay içinde biteceğini söylediğini hatırlattı.

Yazısında, toplam büyüklüğü 12 milyar TL olan iki temel metro projesindeki bu devir ve sermaye kaymalarının gerekçesini soran Toker, "Hepimizin hayran olması beklenen en büyük milli projeye ulaşmak için ihtiyacımız olan metro projelerinde neler oluyor sahi?" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Rusya ile Ukrayna, karşılıklı olarak diplomatları sınır dışı etti

SONRAKİ HABER

Adana'da IŞİD operasyonu: 3 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...