Marmara Adası'ndaki orman yangınına ilişkin 2 kişi tutuklandı

Balıkesir'in Marmara ve Dursunbey ilçesinde yangın çıktı. Yangınlar uzun uğraşlar sonucu kontrol altına alındı. Yangınla ilgili gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

12 Ağustos 2019 12:17
Son Güncellenme Tarihi: 14 Ağustos 2019 08:06
Paylaş

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde ve yerleşim yerlerine yakın Marmara Adası Mestanağa mevkisinde 12 Ağustos'ta yangın çıktı. Marmara ilçesinde çıkan orman yangını tamamen kontrol altına alındı. Bahçesinden temizlediği otları yaktığı ve yangının bu nedenle çıktığı iddiasıyla gözaltına alınan H.T. ve oğlu O.T. tutuklandı.

Mestanağa mevkisinde gündüz saatlerinde çıkan ve akşam üzeri kontrol altına alınan yangın, bölgeye yakın Çınarlı Mahallesi'ndeki ormanlık alana sıçradı. Yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüdü. Bunun üzerine bölgedeki ekipler Çınarlı Mahallesi'ne sevk edildi. Yerleşim yerlerine yakın olan yangın, çok sayıda ekip ve çevredeki vatandaşların müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Bahçelerindeki otları temizlemek maksadıyla yaktıkları otlardan dolayı yangın çıkardıkları ileri sürülerek gözaltına alınan H.T. ve oğlu O.T. Marmara İlçe Emniyet Müdürlüğünde tamamlanan işlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Çıkan orman yangını ile ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan H.T. ve oğlu O.T. adlı şüpheliler, 14 Ağustos'ta tutuklanarak cezaevine gönderildi.

NE OLMUŞTU?

Marmara Adası Mestanağa mevkisinde 12 Ağustos'ta gündüz saatlerinde çıkan yangın yerleşim yerlerine sıçramış, 2 ev ve jandarma lojmanları zarar görmüştü. Yaklaşık 60 evin de tahliye edildiği yangında 4 itfaiye eri ve bazı vatandaşlar dumandan etkilenmiş, hayvanlar da yaşamını yitirmişti.

HASAR GÜNÜN İLK IŞIKLARIYLA ORTAYA ÇIKTI

Balıkesir'in Marmara ilçesinde dün öğleden sonra çıkan ve gece kontrol altına alınabilen yangının boyutu günün ilk ışıklarında ortaya çıktı.

Marmara Adası'nın Mestanağa mevkisinde yaklaşık 80 hektar alanda etkili olan yangının ardından soğutma çalışması sürüyor.

Bölgede 110 kişiden oluşan ekiplerin helikopterler ve 50 söndürme aracıyla 10 saatlik mücadelesi sonucu kontrol altına alınabilen yangının çıkış nedeninin belirlenmesi çalışmaları ve hasar tespiti de devam ediyor.

Günün ağarmasıyla orman yangınından kaynaklanan zarar da belirginleşti. 30 kişinin dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldığı, 100 civarında hayvanın telef olduğu bölgede bazı araçların da yandığı görüldü.

DURSUNBEY İLÇESİNDE DE YANGIN ÇIKTI

Aynı gün Alaçam Mahallesi mevkisindeki ormanlık alanda da henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Kısa sürede büyüyen yangına, Dursunbey Orman İşletme Müdürlüğüne ait 10 arazöz, 2 su tankeri ile bir yangın söndürme helikopteri müdahale ediyor. Bölgeye çevre il ve ilçelerden takviye amacıyla ekipler sevk edildi.

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçıvan, yangının Alaçam Mahallesi'ne sıçrama durumunun olmadığını söyledi. Ekiplerin iş makineleri yardımıyla yerleşim yeri ile orman arasında koruma alanı açtığını ifade eden Bahçıvan, "Yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Karaçam ormanları olduğu için ağaçların kabuk atma durumu oluyor. İnşallah akşama kadar kontrol altına alınır. Helikopterler söndürme çalışmalarına devam ediyor." diye konuştu. (Balıkesir/AA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Kaz Dağları direnişine kitlesel ziyaret: Beraber dur dersek başarırız

SONRAKİ HABER

Tekirdağ'da "denize girmeyin" uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...