12 Ağustos 2019 07:18
Son Güncellenme Tarihi: 12 Ağustos 2019 18:31

Abdullah Öcalan ailesiyle görüştü

PKK Lideri Abdullah Öcalan ve diğer tutukluların aileleri, bayram görüşmesi için gittikleri İmralı’dan bu kez yakınlarıyla görüşme gerçekleştirerek döndü.

Fotoğraf: MA

Paylaş

İmralı F Tipi Kapalı Yüksek Güvenlikli Cezaevinde bulunan PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan ve Hamili Yıldırım’ın kardeşi Polat Yıldırım, Ömer Hayri Konar’ın kardeşi Emin Konar ve Veysi Aktaş’ın kardeşi Salihe Saltık bayram görüşü vesilesiyle gittikleri İmralı Adası'ndan geri döndü. Sabah saatlerinde Gemlik Jandarma Karakoluna gelerek burada yapılan işlemlerin ardından Gemport Limanı’na giden aileler, İmralı'ya gitti. Yakınlarıyla görüşme gerçekleştiren aileler, İmralı’dan geri döndü.

ASRIN'DAN AÇIKLAMA

Asrın Hukuk Bürosu, görüşmeyle ilgili Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:
"İmralı adasında bulunan müvekkillerimiz Sn.Abdullah Öcalan, Sn.Ömer Hayri Konar, Sn.Hamili Yıldırım ve Sn.Veysi Aktaş’ın aileleri bugün aile görüşü kapsamında müvekkillerimizle görüşme gerçekleştirmişlerdir."

AİLELER YAKINLARIYLA 2015'TEN BU YANA İLK DEFA HAZİRAN AYINDA GÖRÜŞMÜŞTÜ

Ömer Hayri Konar ve Veysi Aktaş İmralı'ya “sekreterya” olarak gittikleri tarih olan 15 Mart 2015'ten, Hamili Yıldırım da İmralı'ya götürüldüğü 15 Temmuz 2015'ten bu yana aileleriyle yine bir bayram görüşü vesilesiyle ilk defa 5 Haziran'da görüşebilmişti. Bugün yapılan görüşme ile Konar, Aktaş, Yıldırım 2'nci kez aileleriyle görüşebildi. (MA)

ÖNCEKİ HABER

Akkuyu Nükleer Santralinde denetim yok çatlak var: Müteahhit kafasıyla yapılıyor

SONRAKİ HABER

İsveç’te maden tekelleri protesto ediliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa