09 Ağustos 2019 10:27

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatında ağaç katliamı yaşandı

Kaz Dağları’nda 200 bin ağacın katledilmesine tepkiler sürerken, Mersin Nükleer Santral inşaatı çevresinde de orman katliamı yapıldığı ortaya çıktı.

Fotoğraf: Basın Bülteni

Paylaş

Kaz Dağları ve Ordu’da yaşanan orman katliamına tepkiler sürerken Mersin Akkuyu Nükleer Santral İnşaatı çevresinde orman katliamı yapıldığı ortaya çıktı. CHP Milletvekili Alpay Antmen “Burada daha şimdiden nükleer bir patlama yaşanmış gibi” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Akkuyu Nükleer İnşaatı çevresinde ağaç katliamının görüntülerini paylaştı. CHP’li vekil Türkiye’nin uluslararası şirketlerin ve yerli ortaklarının talan alanı haline getirildiğini belirterek “Kâr hırsı, rant ve para uğruna çocuklarımızın geleceğinden çalınıyor. Mersin Akkuyu Nükleer İnşaatı çevresinde orman katliamı yaşandı. Görüntülere bakınca burada daha şimdiden nükleer bir patlama yaşanmış gibi” ifadelerini kullandı.

‘DOĞAMIZI ÇOCUKLARIMIZDAN ÖDÜNÇ ALDIK’

Doğanın yok edildiğin ve yağmalandığını vurgulayan Antmen; “Yerin üstü de altı da peşkeş çekiliyor. HES’lerle akarsular kuruyor, RES’lerle ormanlar kesiliyor, ‘havalimanı, köprü yaptık’ diyebilmek için düşünülmemiş, ölçülmemiş, yanlış planlanmış projelerle Türkiye’nin doğası talan ediliyor. Yandaş firmalar daha da zengin olsun diye ormanlarımız, canlılar ve sularımız yok ediliyor.  Oysa doğa bize ait değil. Bizler de doğanın bir parçasıyız. Biz doğamızı çocuklarımızdan ödünç aldık” dedi.

‘TÜRKİYE DOĞA KORUMA SIRALAMALARINDA SON SIRALARDA’

Gelişmiş ülkelerde kişi başına düşen yeşil alan miktarı en az 30 metrekare iken bu oranın Türkiye’de sadece 4 metrekare olduğuna dikkat çeken Antmen şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye şu anda doğa koruma kriterlerine göre 180 ülke arasında 177. sırada. Biyolojik çeşitlilik ve yaban hayatı kategorisinde 180 ülke arasında 177. sıradayız. Türkiye, AKP iktidarı döneminde Çanakkale büyüklüğünde ormanlık alanını maalesef kaybetti.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Doç.Dr. Ceren Ergenç: Keşmir kararı, bölgeye kimliksel ve iktisadi darbe vuracak

SONRAKİ HABER

Antep'te bir doktor kimlik istedi diye saldırıya maruz kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...