18 Ekim 2012 11:40

Bir de DHL işçisinden dinleyin!

“DHL, uluslararası hızlı hava taşımacılığı, deniz taşımacılığı, kara ve demiryolu taşımacılığı, kontrat lojistik ve uluslararası posta hizmetleri alanlarındaki uzmanlığıyla müşterilerine taşımacılık çözümleri sunmaktadır.

Bir de DHL işçisinden dinleyin!
Paylaş

   Öncelikle çalışma koşullarınız ve aldığınız ücreti sormak istiyorum...
   Ben DHL Vas bölümünde çalışmaktayım, günlük 10 saat çalışıyoruz sabah 8 akşam 18:00…Sürekli ayakta çalışıyoruz ve hızlı olmak zorundayız. Makinadan çıkan ürünleri hızlı bir şekilde toplamakla yükümlüyüz aksi takdirde uyarı alıyoruz. Mesela çok yoruluyoruz ancak asgari ücretin bile altında çalışmaktayız. Şöyle ki DHL’nin taşeronuna çalışıyoruz kadınlar aynı işi yapmalarına rağmen  25 tl, erkek personeller ise 30 tl günlük ücret alıyorlar. Cumartesi ve  Pazar günleri çalışma olmadığından dolayı kadınların maaşı 500 tl erkeklerin maaşı da 600 tl’ye denk geliyor. Mesela ürünler bitmeden yemek saati gelse bile yemeğe çıkamıyoruz.Bunlar basit şeyler gibi görünse de bizim için büyük sıkıntı. Eee bir de fabrikamızda sendikal çalışma var ve bundan sebep arkadaşlarımız işten atıldı. Daha ne olsun!

    Sosyal olarak neler yapıyorsun ?
Sabah kalkıyorum, 08.00’de işbaşı yapıyorum, akşam 18:00’da paydos ediyoruz. 18:15 de servise biniyoruz. Çoğu zaman yorgun olduğum için eve gidiyorum bazen de arkadaşlarımla buluşuyorum. Günlerim böyle geçiyor pek bir şey yapamıyorum. En fazla yaptığım sosyal şey evde film izlemektir.

   Yılbaşında asgari ücrete zam yapılacak, bu sizin gündelik aldığınız paraya yansıyacak mı?
Ben yansıyacağını düşünmüyorum. Çünkü örneklerini görüyoruz uzun zamandan beri çalışan işçiler var, asgari ücrete birçok kez zam yapılmasına rağmen senelerdir aynı parayı alıyorlar. Yani bizim gündeliklerde bir değişiklik yok…

   Son günlerde doğalgaza, petrole, tekele vs. zam yapıldı bunlar size nasıl yansıdı hayatınızda değişiklikler oldu mu?
Tabi hayatımızı ister istemez etkiliyor, bir şeylerden kısmak zorunda kalıyoruz. Doğalgaza zam yaptılar büyük sıkıntı yaşayacağız bir de elektriğe zam yolda. Önümüzde bizi bekleyen zor bir kış var ...

ÖNCEKİ HABER

Eğitimde sorunlar tükenmiyor!

SONRAKİ HABER

Bilge köyü katliamı davası görüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa