07 Ağustos 2019 13:59
Son Güncellenme Tarihi: 07 Ağustos 2019 15:06

Hasankeyf’ten Batman’a yürüyüşe geçen HDP'liler gözaltına alındı

Hasankeyf’e nöbet eylemi için giden ancak ilçede nöbet tutmalarına izin verilmeyen HDP’liler Batman’a doğru yürüyüşe geçti. Polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Hasankeyf’e nöbet eylemi için giden ancak ilçede çadır kurup nöbet tutmalarına izin verilmeyen HDP’liler Batman’a doğru yürüyüşe geçti. Jandarma HDP'lilere müdahale ederek çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Ilısu Barajının su tutmaya başlamasıyla birlikte su altında kalacak olan 12 bin yıllık tarihe sahip antik kent Hasankeyf’in durumuna dikkat çekmek için Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genç Kadın ve Gençlik Meclisi tarafından nöbet eylemleri başlatıldı.

Nöbet eylemi için Batman’dan Hasankey’fe giden Batman Belediye eş başkanları Mehmet Demir, Songül Korkmaz, HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran ve HDP Gençlik Meclisi üyelerinin Hasankeyf ilçe merkezinde etkinlik yapmalarına izin verilmedi. 

Bunun üzerine HDP’liler Hasankeyf’ten Batman merkeze doğru yürüyüşe geçti. Kitlenin yürüyüşe geçmesiyle birlikte Jandarma müdahale ederek çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. (Batman/MA)

ÖNCEKİ HABER

Asrın Hukuk Bürosu: Abdullah Öcalan'la görüştük

SONRAKİ HABER

Kriz bahanesiyle işçilere düşük zam dayatan TÜPRAŞ, üretim ve hasılatını artırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...