06 Ağustos 2019 10:37

ORÇEV'den Fatsa'daki siyanürcü şirketin alanını genişletmesine karşı kampanya

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) Fatsa’da siyanürle altın çıkaran şirketin alanını genişletme girişimi üzerine sosyal medyada bir kampanya başlattı.

Görsel: Ordu Çevre Derneği

Paylaş

Ordu Çevre Derneği, Fatsa’daki siyanürle altın ayrıştırma işletmeciliği yapan şirketin alanını genişletme girişimi üzerine sosyal medyada bir kampanya başlattı. Maden sahasının fotoğrafı ile ekonomik ve sağlık yönünden zararlarının vurgulandığı paylaşımlarla kamuoyu yaratmak istediklerini belirten ORÇEV Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, “Fatsa ve Ünye topraklarında siyanürlü maden işletmeciliği yanında MTA’nın yaptığı sondajlardan da anlaşıldığı gibi yakında yeni maden sahalarıyla karşı karşıya kalacağız. Ayrıca şu an siyanürle altın ayrıştırması yapan şirket yeni ÇED süreci ile alanını üç kat daha büyütmek istiyor. Sular kirleniyor, orman ve tarım arazileri yok ediliyor. Tüm canlıların yaşamı tehdit altında. Bu nedenle sosyal paylaşımlarla kamuoyu oluşturmak ve tehlikeye dikkat çekmek istedik. Pazartesi günü kampanyayı başlattık.Oldukça ilgi gördü. Şimdilik dört günlük kampanya yapıyoruz. Bunun yeterli olmadığını biliyoruz. Torağımızı, suyumuzu, yaşamımızı korumak için hukuksal ve fiili mücadelemiz devam edecek” dedi.

"SADECE FATSA VE ÜNYE'NİN DEĞİL ÜLKENİN SORUNU"

ORÇEV Yönetim Kurul Üyesi ve Ekoloji Birliği eş sözcüsü de olan Coşkun Özbucak, “Toprağımızı, suyumuzu, sağlığımızı, geleceğimizi tehdit eden bu çalışmalar ülkenin her tarafında var. Doğamız, suyumuz yerli ve yabancı şirketlere kazanç kapısı olarak sunuluyor. Fatsa-Ünye topraklarında yaşanan tehlike Kaz Dağları’ndan Munzur Dağları’na, Murat Dağı’ndan Artvin’e, Turgutlu’dan Sivas’a, Giresun’a her tarafta var. Bu nedenle Ekoloji Birliği olarak yerel sorunları ortaklaştırarak ülke genelinde ortak mücadeleyi örmeye çalışıyoruz. Kaz Dağı, Murat Dağı, Munzur Dağı ve Fatsa ve Ünye de böyle kurtulacak. Kampanyaları diğer çevre ve ekoloji mücadelesi verenlerle buluşturuyoruz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Aydın’da JES ihalesine katılan olmadı ama tehlike geçmiş değil

SONRAKİ HABER

AB, Türkiye'deki mülteciler için 127 milyon lira fon sağladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...