06 Ağustos 2019 23:00

Sultanbeyli’de gençlik ışığı

Sultanbeyli de Aydın Yurtsever Derneğinin kurucusu Gökhan Yakar ve derneğe katılan Cemil Üngör ile bir röportaj gerçekleştirdik.

Paylaş

Mustafa SARIBAŞ 

İstanbul 

Kriz koşullarının daha da derinleştiği ve gençlik üzerindeki etkisini artırdığını, gençliğin sosyal ve kültürel ağının iyice daraldığı bir dönemde Sultanbeyli’de Aydın Yurtsever Derneği’nin kurucusu Gökhan Yakar ve derneğe katılan Cemil Üngör ile bir röportaj gerçekleştirdik. 

Derneğin kuruluş amacı nedir, dernekten biraz bahseder misiniz? 

G. A.: 3 ay önce derneği kurduk. Derneği kurmaktaki etken Sultanbeyli’deki gençlerin sosyal ve kültürel alanlarının olmamasıydı. Bizim de amacımız, gençlerin buraya gelip sosyal ve kültürel olarak kendilerini geliştirmesi ve eğitim görmesiydi. 

3 ay içerisinde ne gibi faaliyetler yaptınız? 

G.A.:3 aylık süreçte gençleri toplayıp kısa sohbetler yaptık. Toplanıp çocuklar için etkinlik yapmak için karar aldık. Çocuklar geldiler, yüzleri boyandı, “dünyayı yeniden boyayabiliriz” diye çarşafa ellerinin izini bıraktılar. Her şey kolektif bir çalışmanın ürünüydü.  

Derneği büyültmek için neler yapıyorsunuz? 

G.A.:Burada paneller düzenleyeceğiz, eğitim vereceğiz, üniversite hazırlıklarına başlıyor çocuklar, geçemeyenler oldu bu sene. Buraya geliyorlar, on dört, on beş yaşında sigara içen çocuklar var, Kadıköy’den destek veren bir arkadaşımız var, ücretsiz sigara bırakma tedavisi yapacak, her hafta üç kişi olmak üzere. 

Dernekteki gençlerin yönelimi nasıl peki? 

G.A.:Burada çok güzel şiir okuyan gencimiz var, kendi imkanları ile motor yapan gencimiz var. İlgi alanlarının üzerine gidildiğinde üretkenlikleri daha da artıyor. Hepsinin çocukluklarını bilirim, Sultanbeyli gibi bir yerde, çok çalışkan, kendi imkanları ile okuyan, bir şeyler üreten gençlerimiz var. İlerde buraya el sanatları eğitimine de başlayacağız, kendilerini ilerletip kendi harçlıklarını çıkartabilecekler. 

Derneğe katılmandaķi ektenler neler? 

Cemil Üngör: Sultanbeyli’yi el atılmamış toprak olarak görüyorum ben. Eğitimsiz olan çok genç var, bunun farkında olduğum için derneğe katıldım. Okulda arkadaşlarıma anlatıyorum burayı, onların gelişiminde katkı sağlayacağını düşünüyorum ve arkadaşlarımı buraya getireceğim. 

 

ÖNCEKİ HABER

Mültecilerden önce, mültecilerden sonra

SONRAKİ HABER

Sovyet Montaj Sineması’na Kısa Bir Bakış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...