06 Ağustos 2019 23:00

Hilton SA işçileri yanız değildir

Hilton SA sahipleri kendi çıkarları için en ufak bir hasarda faturayı Hilton SA işçilerine kesiyor.

Paylaş

Adana’dan bir öğrenci

Geçmişten günümüze insanlığın hiçbir fark ve sınıflandırma olmadan birlik ve beraberliğin olduğu bir toplum olma çabasıyla birlikte, kaymak tabakanın insanlığın aleyhine sorunları ortaya çıkarması kaçınılmaz olmuştur. Bu durum devletin ortaya çıkışını tekrar sorgulamamıza neden oluyor.

Devletin insanların temel hak ve ihtiyaçlarının karşılamaması toplumu ayağa kaldırmış; grev, protesto gibi araçlar kullanarak temel haklarının sömürülmesine karşı çıkmıştır. İşçi sınıfı bugünkü devlet politikası haline gelmiş ekonomik krizden enflasyondan en çok zararı gören kesim olur. Bu uğurda hakları için her türlü mücadeleyi ve karşı çıkışı hak eden yine onlardır.

Tıpkı Hilton SA işçileri gibi. Günlerdir hakları için grevde olan işçiler sadece düzgün iş koşulları ve uygun barınabilecek maaş talep ediyorlar. Ancak Hilton SA sahipleri kendi çıkarları için en ufak bir hasarda faturayı Hilton SA işçilerine kesiyor. Bu da yetmiyormuş gibi maaşları asgari ücretin altına düşen Hilton SA işçilerinin zam taleplerini reddediyorlar.

Emek gençliği olarak 8. gününde grevde olan Hilton SA işçilerini ziyaret etmeye, onlara destek vermeye gittik. Hilton SA işçileri kararlı ve istekli duruşlarıyla hiçbir gücün bu davadan onları döndüremeyeceğini ve uzlaşma taraftarı olduklarını belirtti. Uzlaşma sağlanana kadar greve devam edeceklerini kararlı bir biçimde dile getirdiler. Zam talebi işçinin, emekçinin hakkıdır. Hilton SA işçileri yalnız değildir.

ÖNCEKİ HABER

Kolombiya'da kaçakçılar ve sirklerden kurtulan hayvanlar ikinci baharı bekliyor

SONRAKİ HABER

Tekstil atölyesinin mozaiği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...