05 Ağustos 2019 17:26

Balıkesir’de AKP’li belediye başkanları 4 maaş birden alıyor

Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Balıkesir'de AKP'li diğer belediye başkanlarının 4 ayrı maaş aldığını söyledi.

Fotoğraf: Google Maps

Paylaş

Yerel seçimde, Balıkesir'in 60 bin nüfuslu ilçesi Burhaniye, AKP'den CHP'ye geçti. CHP'nin eski milletvekili Ali Kemal Deveciler, başkan seçildi. Deveciler aynı zamanda Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin CHP Grup Başkanı.

Deveciler, Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'e hem Burhaniye'de hem de büyükşehir belediye meclisinde yaşananları, 4 maaş alan AKP'li belediye başkanlarını anlattı:

“Büyükşehir'in 12 şirketi var. AKP'li de 10 belediye başkanı bulunuyor. AKP'li her belediye başkanına 3'er şirkette yönetim kurulu üyeliği verildi. CHP Grup Başkanı olarak da söylüyorum, AKP'li her başkan, yönetim kurulu üyesi olduğu şirketten ayda 3 bin lira huzur hakkı alıyor. Her başkan, 3 şirketin yönetim kurulu üyesi olduğu için başkanlık maaşlarının dışında ayda 9 bin lira da yönetim kurulu üyeliklerinden huzur hakkı elde ediyor. Yani, başkanlık, 3 de şirketlerden olmak üzere ayda 4 maaş alıyor. Bu adalet mi?​” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Öykü Arin'e bağışladığı ilik, başka çocuğa umut oldu

SONRAKİ HABER

Esenler Otogar otoparkının İSPARK'a devriyle ilgili tedbir kaldırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...