18 Ekim 2012 09:19

Çelik Çorap’ta 2 işçi daha atıldı

BAYRAMPAŞA’da bulunan Çelik Çorap Fabrikasında zam isteyen işçilerden 2’si daha işten atıldı. Böylelikle son bir haftada toplam 5 işçiyi işten atan Çelik Çorap Fabrikası yöneticileri, işten atmaların sebebini işçilerin talep ettiği zammı verememek olarak açıkladı.Fabrika yöneticilerinin zam k

Çelik Çorap’ta 2 işçi daha atıldı
Paylaş

BAYRAMPAŞA’da bulunan Çelik Çorap Fabrikasında zam isteyen işçilerden 2’si daha işten atıldı. Böylelikle son bir haftada toplam 5 işçiyi işten atan Çelik Çorap Fabrikası yöneticileri, işten atmaların sebebini işçilerin talep ettiği zammı verememek olarak açıkladı.

Fabrika yöneticilerinin zam konusunda öne çıkan işçileri işten atarak, bu talebin önüne geçmeyi ya da çok düşük oranda zam yapmayı hedeflediği belirtiliyor.

“Son bir haftada işten atılan arkadaşlarımızın arasında 18 yıl, 13 yıl, 8 yıl bu fabrikaya emek vermiş işçiler yer alıyor. Bugün bu fabrika bu kadar büyüdüyse buna en büyük katkıyı biz işçiler yaptık. Şimdi basit mazeretlerle bizi kapı önüne koyuyorlar. Fabrikada çalışan diğer arkadaşlarımız sıranın kendilerine ne zaman geleceğini tartışıyor. Şu anda fabrikada çalışan hiçbir arkadaşımızın iş güvencesi yok” diyen işçiler, birlik olmaları halinde, işten atmaları durduracaklarını ve istedikleri oranda ücret zammı alacaklarını kaydetti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşçinin cesedine 6 saat sonra ulaşıldı

SONRAKİ HABER

DİSK yeniden Meclis önündeydi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...