11 Nisan 2011 05:57

Kaddafi, Afrika Birliği'nin teklifini kabul etti

Libya lideri Muammer Kaddafi, Afrika Birliği'nin sunduğu yol haritasını kabul etti.Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma, Muammer Kaddafi'nin, ülkesindeki çatışmalara son vermek için Afrika Birliği'nin sunduğu yol haritasını kabul ettiğini açıkladı.Güney Afrika, Uganda, Moritanya, Kongo ve Mali'den oluşan Afrika Birl

Kaddafi, Afrika Birliği'nin teklifini kabul etti
Paylaş

Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma, Muammer Kaddafi'nin, ülkesindeki çatışmalara son vermek için Afrika Birliği'nin sunduğu yol haritasını kabul ettiğini açıkladı.

Güney Afrika, Uganda, Moritanya, Kongo ve Mali'den oluşan Afrika Birliği ülkeleri liderlerinin Libya’daki çatışmanın sona ermesine yardım etmek amaçlı oluşturdukları heyete başkanlık eden Zuma, Kaddafi ile görüşmesinin ardından bir açıklama yaptı. “Kardeş lider Kaddafi ile görüşmemizi tamamladık” diye söze başlayan Zuma, Kaddafi’nin heyetinin sundukları yol haritasını kabul ettiklerini açıkladı. Afrika Birliği Temsilcisi, isyancılarla görüşmek için de Bingazi’ye gideceklerini kaydetti.

Afrika Birliği’nin Kaddafi’ye sunduğu yol haritası, Türkiye’nin planladığı acil ateşkes, insani yardım ve yeni siyasi görüşmelerin yapılmasını içeren 3 maddelik barış planını içeriyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Antep ve Şırnak’ta sel 2 can aldı

SONRAKİ HABER

'Halkın günlük yaşamı seçimlerde belirleyici olacak'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...