02 Ağustos 2019 08:31
Son Güncellenme Tarihi: 02 Ağustos 2019 13:51

Kılıçdaroğlu’dan galoş giyen Erdoğan’a: Tozdan korkuyorsan orada ne işin var?

Kemal Kılıçdaroğlu'dan galoş giyerek tarlaya giren Erdoğan'a: Bir ülkeyi yöneten insan kendi ülkesinin toprağına galoşla basmaz.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın galoş giyerek tarlaya girmesini eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Bir ülkeyi yöneten insan kendi ülkesinin toprağına galoşla basmaz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Rize Fındıklı Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Kılıçdaroğlu’nu Çocuk Meclisi Başkanı Beren Erdoğan, Çocuk Belediyesi Başkanı Efe Ergüven ve Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu karşıladı. Belediye çalışma ofisinde gerçekleştirilen görüşmede Fındıklı’nın sorunları ve talepler konuşuldu.

Görüşmeden sonra Fındıklı halkına seslenen Kılıçdaroğlu; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın traktörün önüne geçerek galoşla verdiği pozu gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hasat festivalinde ayağına galoş giyerek tarlaya girmesinin fotoğrafını vatandaşlara gösteren Kılıçdaroğlu şunları söyledi: 

"Hesap veriyorsak orada kibir yoktur, halka saygı vardı. 17 yıldır hükûmeti yönetenler hesap vermiyor. Siyasetçi kibirliyse topluma yararlı olmaz. Bir ülkeyi yöneten bir insan kendi ülkesinin toprağına galoş çizme ile basmaz. Yağmur, çamur yok... Toprak hepimizi besler, toprağa neden galoşla basarız? Ayakkabımız toz olmasın diye. Giydiğim ayakkabı toz olur diye sakın ama sakın galoş çizme giymeyin. Tozdan, topraktan korkuyorsan orada ne işin var? İmkânımız olsa yalın ayak gezeriz, toprağın üzerinde. Ayağınızda çizme galoş ile birlikte fotoğraf çektireceksiniz. Allah bizi kibirden korusun" ifadesini kullandı.

Bir çay üreticisinin “çay sorunumuz” haykırışı üzerine Kılıçdaroğlu; “Evet her şehrin sorunu gibi Rize’nin de çay sorunu var, Karadeniz’in de fındık sorunu var, çay ile ilgili özel sektör temsilcileriyle sorunları çözmek için toplantı yaptık” dedi. Ayrıca HES’lere de değinen Kılıçdaroğlu mücadelenin önemine vurgu yaptı. (Fındıklı/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AYM’den üniversite hastaneleri için emsal ‘nöbet ücreti’ kararı

SONRAKİ HABER

İstanbul Sea Life Akvaryum, Saros Körfezi'nde deniz canlıları çalarken yakalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa