28 Temmuz 2019 05:11
Son Güncellenme Tarihi: 28 Temmuz 2019 06:34

Van'da 979 günlük eylem yasağı 15 gün daha uzatıldı

Gösteri, yürüyüş, miting ve oturma eylemi gibi etkinliklere güvenlik gerekçesiyle 979 gündür sürekli yasaklama getiren Van Valiliği, 15 günlük yasak getirerek yasağı bir kez daha uzattı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Van'da gösteri, yürüyüş, miting ve oturma eylemi gibi etkinliklere güvenlik gerekçesiyle 15 gün daha yasak getirildi. Böylece 979 gündür devam eden yasak sürdürülmüş oldu.

Valilikten yapılan açıklamada 28 Temmuz ile 11 Ağustos  2019 tarihleri arasında yapılacak olan her türlü gösteri, yürüyüş, miting, toplantı, çadır kurma, oturma eylemi gibi etkinliklerin yasaklandığı bildirildi.

Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Anayasamızda ve kanunlarda öngörülen sınırlandırma ve yasaklama şartlarını doğrudan ve açıkça oluşturduğu değerlendirilen eylemler ile saldırı planlarını bertaraf etmek, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerini sağlamak, terör örgütlerinin planlarını bertaraf etmek, milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin korunması ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi amacıyla 28/07/2019 tarihinden itibaren geçerli 11/08/2019 tarihi de dahil olmak üzere 15 gün süre ile Van İli coğrafi sınırları içerisinde, açık alanlarda düzenlenecek her türlü yürüyüş, toplantı ve toplanmalar, basın açıklaması, oturma eylemi, stant açma vb. her türlü eylem ve etkinlikler 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/A-­C maddeleri ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17. maddesine istinaden yasaklanmıştır."

979 GÜNLÜK YASAK

Mezopotamya Ajansının haberine göre Van'da ilk yasak kararı, 15 Temmuz 2016'da yaşanan darbe girişiminin ardından ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) gerekçe gösterilerek 21 Kasım 2016 tarihinde alındı. Üç valinin değiştiği kentte tam 979 gündür bazen bir aylık, bazen de 15 günlük yasaklama kararı alınıyor. Valilik tarafından yapılan açıklamayla kentte 15 günlük yasak ilan edilerek 979 gündür devam eden yasak yeniden uzatıldı.(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ambarlı Limanı'nda gemi yangını

SONRAKİ HABER

Kaz Dağı’nda ekolojik yıkıma karşı nöbet ikinci gününde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...