24 Temmuz 2019 23:00

SML Etiket işçisi: Sesimizi yükselteceğiz

SML Etiket'te çalışan bir işçi özellikle krizle birlikte arta baskıları mektuba döktü. İşçi "Olumsuzluklara karşı sesimizi yükselteceğiz" dedi.

Fotoğraf: Delwin Steven Campbell/Flickr

Paylaş

SML Etiket’ten bir işçi
İstanbul

Merhaba Evrensel okurları, ben Haramidere Beysan sanayi sitesinde bulunan SML Etiket fabrikasında çalışan bir işçiyim. Fabrika 250 işçiyle üç vardiya olarak etiket üretimi yapmaktadır. Sizlere fabrikada biz işçilerin yaşadığı sorunlardan bahsetmek istiyorum. Örneğin, yemeklerimiz iyi değil. Fakat biz bu konuyu işverene ilettiğimizde bize verilen cevap “Yemeklerin düzelmesini istiyorsanız markette kullandığınız alışveriş kartlarınızı iade edin” oluyor. Daha önceleri üretim yaptığımız makinelerde sandalye kullanırken, şimdi ise sandalyelerin alınması nedeniyle ayakta çalışmak zorunda kalıyoruz ve bu da bizlerin daha fazla yorulmasına sebep oluyor.

Son zamanlarda en küçük hatalarda bile hakkımızda tutanak tutuluyor ve işten tazminatsız olarak atılan işçi arkadaşlarımız oldu. Bu durum bizler açısından gerginlik yaratıyor ve diken üstünde çalışıyoruz. Fabrikadaki bir diğer temel sorunumuzdan bahsedecek olursak, işverenin sendikalı olan işçileri çeşitli aralıklarla işten atarak yerlerine yeni işçi alması yoluyla bizleri sendikasızlaştırma girişimidir. Tüm bu olumsuzlukların karşısında bir şeyler yapmak isteyen işçiler olarak birbirimizle fikir alışverişinde bulunuyoruz. Olumsuzlukları gidermek için sesimizi yükselteceğiz.

ÖNCEKİ HABER

Metal işçisi: Ertesi gün işe gelebilmek için canımızdan can veriyoruz

SONRAKİ HABER

Gümrük çalışanlarının insani ihtiyaçları karşılanmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...