23 Temmuz 2019 13:13

Mem Ararat'ın Van konseri yasaklandı

Kürt sanatçı Mem Ararat'ın Van'da vereceği konser valilik tarafından yasaklandı. Valilik gerekçesinde, kentte her 15 günde bir ilan ettiği yasakları gösterdi. 

Fotoğraf: MA

Paylaş

Kürt sanatçı Mem Ararat'ın Van'da 31 Temmuz'da vereceği konser valilik tarafından yasaklandı. Valilik gerekçesinde şunlara yer verildi: "Mem Ararat isimli sanatçının katılımıyla konser düzenleme talebi 13/07/2019 tarihinden itibaren geçerli 27/07/2019 tarihi de geçerli olmak üzere 15 gün süre ile Van ili coğrafi sınırları içerisinde, kamu kurum ve kuruşları organizesinde gerekli emniyet tedbirleri alınmak üzerine Valilik makamına bilgi verilerek yapılacak resmi kutlamalar ve diğer etkinlikler hariç olmak üzere; gerçek ve tüzel kişilerce açık alanlarda düzenlenecek her türlü yürüyüş, toplantı ve etkinlikler... Valilik makamının 12/07/2019 tarih ve 575 oluru ile alınan yasaklama kararı gereği uygun görülmemiştir." 

Mem Ararat yasak kararını sosyal medya hesabından "Bê Şîrove?" notuyla paylaştı. 

Van Valiliği, darbe girişiminin ardından ilan edilen Olağanüstü Hal'i (OHAL) gerekçe göstererek 21 Kasım 2016 tarihinden bugüne kadar her 15 günde bir kentte eylem ve etkinlikleri yasaklama kararı alıyor. (Van/MA)

 

ÖNCEKİ HABER

HDP'li Nuran İmir: Şırnak için söz verilen 5 hastane ne zaman yapılacak?

SONRAKİ HABER

IMF, 2019 küresel büyüme beklentisini yüzde 3,2’ye düşürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...