23 Temmuz 2019 12:07

Madencilerden hükümete ‘grev’ uyarısı

GMİS, TTK ve MTA’ya bağlı tüm işyerlerinde bildiri okuyarak toplu sözleşme taleplerinin kabul edilmemesi durumunda 25 Ağustos’ta greve çıkacaklarını duyurdu.

Fotoğraf: Gürkay Gündoğan/DHA

Paylaş

Genel Maden İşçileri Sendikasının örgütlü olduğu Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ve Maden Tetkik Arama Kurumuna (MTA) bağlı tüm işyerlerinde bildiri okunarak, hükümetin kamu sözleşmelerindeki tutumuna tepki gösterildi.

İşyerlerinde okunan bildiride, sözleşmenin seçimler nedeniyle uzadığını, hükümetin gecikmeli olarak sunduğu teklifte 3 bin 500 TL altında ücret alanlara 60 TL seyyanen ve birinci altı ay yüzde 5, ikinci altı ay ise yüzde 4 zam önerdiği bildirildi.

Hükümetin teklifinin kabul edilemez olduğu vurgulanan bildiride, ekonomik krizin faturasını işçilere kesmek için bahane arandığına dikkat çekildi.

Bildiride, “Eğer Hükümet sesimizi duymaz ise sendikamız öncülüğünde yeni eylem ve etkinliklerle sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Sonuç itibariyle TTK ve MTA’da yasal görüşme sürecimizin son günü olan 25 Ağustos 2019 tarihinde grevimizi başlatacak şekilde hazırlıklarımızı tamamlayacağız” uyarısı yapıldı. (İŞÇİ-SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

IPI calls on municipalities to support free media

SONRAKİ HABER

CHP Milletvekili Yalım'dan Murat Dağı'nda altın madenine tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa