22 Temmuz 2019 04:00

Tüm Bel-Sen Şb. Yön. Nimet Armutlu: İBB emekçileri neden sendikamıza üye oluyor?

Büyükşehir bünyesindeki emekçilerle yaptığımız görüşmelerde toplusözleşmeden emekçilerin beklentisi yalnızca mali haklar değil, sosyal haklarda da düzenleme yapılması yönündeydi.

Fotoğraf: Tüm Bel-Sen

Paylaş

Nimet ARMUTLU
Tüm Bel-Sen İstanbul 4 No’lu Şube Yöneticisi / İETT Çalışanı

Şimdiye kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ve bağlı kuruluşları İSKİ ve İETT’de toplusözleşmeler çalışanların görüşü alınmadan, yetkili sendika eliyle kapalı kapılar ardında imzalanmaktaydı. Her geçen yıl toplusözleşme süreçlerinde “hükümetin belirlediği toplusözleşme tavan ücretinin üzerinde imzalanacak sözleşmelere Sayıştay zimmeti çıkacak” bahanesiyle emekçilerin hakları birer birer işverene peşkeş çekilmiştir.

23 Haziran seçimlerinden önce Memur-Sen’e bağlı yetkili sendika Bem Bir Sen’in üyelerine verdiği toplu yemek davetinde AKP adayının “müjdelediği” yeni sözleşmede memurların gönlü fethedilmek istenmiş ve haklarda küçük de olsa iyileştirmeler yapılmıştı. Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, sözleşme içeriği yetkili sendika tarafından emekçilerle paylaşılmadığı için yaşanan kayıplar ve seçim öncesi eklenen hakların pazarlığı konusunda hiçbir emekçinin bilgisi yoktu. Adeta “ben yaptım oldu” denilmişti.

Büyükşehir bünyesindeki emekçilerle yaptığımız görüşmelerde toplusözleşmeden emekçilerin beklentisi yalnızca mali haklar değil, sosyal haklarda da düzenleme yapılması yönündeydi. Kreş, ulaşım ve yemek ücretlerinin işverence karşılanması, emeklilik sosyal destek yardımı, unvan değişikliği ve görevde yükselme sınavı, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi, toplusözleşmenin taleplerden imzalanma aşamasına kadar emekçilerle birlikte yürütülmesi, geçmiş kayıpların giderilmesi gibi talepler görmezden geliniyor. Bu tavırda ısrar, bugün açısından belediye emekçilerinin Bem Bir-Sen den istifa ederek sendikamıza üye olmasına neden oluyor.

ÖNCEKİ HABER

Karikatürist Emrah Ablak’ın motosiklet günlüğü

SONRAKİ HABER

Çaycuma posta dağıtım emekçileri: Postacının dayanacak gücü kalmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...