15 Temmuz 2019 16:07

EMEP: Fındıkta kalıcı çözümü düşünelim

Emek Partisi Ordu İl Örgütü, fındık alım fiyatının 24,78 TL olmasını ve alımların 25 Ağustos’ta başlamasını istedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Emek Partisi Ordu İl Örgütü Perşembe ilçesinden bildiri dağıtımı sırasında üreticilerle söyleşi gerçekleştirdi. Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, “Emek Partisi olarak fındık politikalarının yerli ve yabancı tekeller lehine çıkarılan yasalarla üreticilerin emeğine, ürününe el konulduğunu dile getirmeye devem ediyoruz. Üretici, her yıl aynı sözleri duymaktan bıktı. Artık çözüme yönelik yasalar, planlamalar yapılması gerekiyor” dedi.

"STRATEJİK ÜRÜN OLMALI"

“Fındık politikası kapsamlı tartışılmalı” diyen Poyraz, “Fındık konusunda üreticilerin görüşü sorulmuyor. İhracatçılar ve hükümet üreticileri dışarda tutarak hesap yapıyor. Destekten, bahçelerin yenilenmesine, pazarlanmasına kadar her aşamada üretici taraf olmalı. Parti olarak bunun için çaba harcıyoruz. En başta fındık stratejik ürün kapsamına alınmalıdır. Üretimde ve pazarlamada egemen olunan bir üründe üreticilerin mağdur edilmesi kabul edilemez” dedi.

ÜRETİCİLERİN BELİRLEDİĞİ FİYAT ÖNEMLİ

Fındık konusunda yakın ve uzun süreli çözümler olduğunu vurgulayan Poyraz, “Fındıkta tüm sorunları bir sezonda çözemeyiz. Bu yıl için üreticilerin sendikası olan Tüm Köy Sen’in maliyet hesabı üzerinden istediği 24,78 TL kabul edilmeli ve TMO Ağustos 25’te alıma başlamalıdır. Uzun süreli çözüm için de yasal değişiklikler tartışılarak yapılmaya başlanmalıdır. Yerli ve yabancı tekeller üreticilerin ensesinden indirilmelidir” dedi. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir Barosu: Bu gerici kalkışmadan bu kişileri mevkilere getirenler de sorumlu

SONRAKİ HABER

HDP’li belediyenin çocuk kampı kapatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...