13 Temmuz 2019 12:33

HDP’den Diyarbakır’da “Savaşa karşı demokratik çözüm” mitingi

“Savaşa karşı demokratik çözüm” mitingi düzenleyeceklerini açıklayan HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Hülya Alökmen Uyanık, tüm kesimleri barışı haykırmak için 22 Temmuz’daki mitinge çağırdı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü, 22 Temmuz’da düzenleyeceği “Savaşa karşı demokratik çözüm” mitingine ilişkin parti binasında basın açıklaması yaptı. Mitingin tertip komitesi adına konuşan HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Hülya Alökmen devletin, barış talebine askeri güçle karşılık verdiğini ifade etti.

Diyarbakır’da miting yapma kararı aldıklarını duyuran Uyanık, “Özellikle savaşa karşı demokratik çözümün bir ihtiyaç olduğundan hareketle 22 Temmuz’da İstasyon Meydanı’nda saat 17.00 ile 20.00 arası bir miting başvurusu yaptık. Çözüme yönelik önerilerimizi ve üçüncü yol noktasındaki ısrarımızı demokratik bir anayasa ile ilgili önerilerimizi miting meydanında dile getireceğiz. Aynı zamanda Diyarbakır halkının bu konuda yükselen çığlığını da alanda tekrardan yükseltmek istiyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

SES Ankara Şube: Çoğu hastanede işçi sağlığı ve güvenliği sadece kağıt üstünde

SONRAKİ HABER

CHP’den kanun teklifi: İş cinayetlerinde ölen madenciler arasında ayrım kalksın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...