12 Temmuz 2019 04:25

Ekrem İmamoğlu Anıtkabir'i ziyaret etti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Meclis üyeleriyle birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Ekran görüntüsü: @ekrem_imamoglu/Twitter

Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart'ta seçildikten sonra yaptığı gibi bir kez daha Anıtkabir'i ziyaret etti. Ziyareti İBB Meclis üyeleriyle birlikte gerçekleştiren İmamoğlu, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Ziyarette Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu. Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Ekrem İmamoğlu, deftere şunları yazdı:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk,

Bugün manevi huzurunuzda, 1919 yılında başlattığınız Kuvayı Milliye ruhunun 100. yılında aynı ruhla 21. yüzyılda fikri hür, vicdanı hür nesiller olarak; akıl ve bilimle cennet vatanımızın en güzel şehri İstanbul'a tüm tarihi birikimi ve maneviyatını koruyarak milli unsurlarımızdan asla taviz vermeyerek hizmet edeceğime söz veriyorum. Bu satırların tekrar yazılmasını sağlayan 16 milyon vatansever İstanbullu ile belediye başkanlarımız, meclis üyelerimizle birlikte aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyorum. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir!"

"TÜRKİYE'MİZ İLGİNÇ BİR DEMOKRASİ SINAVI VERDİ"

Ardından Kılıçdaroğlu'nu ziyaret eden İmamoğlu, toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu, Anıtkabir ziyaretine ilişkin soru üzerine, çok mutlu olduğunu, kurumsal bir ziyaret yaptıklarını söyledi.

İmamoğlu, ziyarete İstanbul'un tüm ilçe belediye başkanlarını ve belediye meclis üyelerini davet ettiklerini belirterek, katılabilenlerle Anıtkabir'i ziyaret ettiklerini, Ata'nın huzurunda bu ülkeye, millete olan borçlarını en iyi şekilde ödeyebilmek, görevlerine layık olmak adına ellerinden geleni yapmak için söz verdiklerini dile getirdi.

İmamoğlu, "Çok gururluyum, güzel bir cuma günü yaşıyoruz Ankara'da" diye konuştu.

Anıtkabir defterini ikinci kez imzaladığı ifade edilerek, duygularının sorulması üzerine İmamoğlu, şöyle konuştu:

"Çok rastlanır bir durum değil, iki mazbata, iki seçim, bazılarına göre 'İki mazbata eşittir 10 yıl' bile diyen var. Tabii işin esprisi bir yana bunları yaşamak istemezdik. Türkiye'miz ilginç bir demokrasi sınavı verdi. Bu demokrasi sınavı her şeye rağmen Türkiye'mize büyük bir mesaj vermiştir. Bundan sonra hakimiyetin millete ait olduğunu ve bunun kayıtsız şartsız olduğunu 23 Haziran'da tescillemiştir. O bakımdan 'Hiç kimse milletin iradesini yok saymaya kalkmasın' demiştir. Tabii gönül isterdi ki bu olmasın, Ata'mızın huzuruna çok gelmek isteriz o ayrı ama vesilesi bu olmasın inşallah." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Eski HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat son yolculuğuna uğurlandı

SONRAKİ HABER

Kemal Kılıçdaroğlu: ABD'deki başkanlık sistemi tartışılabilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...