11 Temmuz 2019 11:48

Hakan Güngör’den yeni kitap: Biz Güzel Bir Aileyiz

Araştırmacı Yazar Hakan Güngör'ün "Parola 555K" adlı kitabının ardından çıkardığı ikinci kitabı “Biz Güzel Bir Aileyiz”, H2O Kitap etiketiyle okurlarla buluştu.

'Biz Güzel Bir Aileyiz' kitap kapağı

Paylaş

Araştırmacı Yazar Hakan Güngör’ün ikinci kitabı “Biz Güzel Bir Aileyiz” okurlarla buluştu.

Yeni kitabında “Sev Kardeşim”, “Yalancı Yârim”, “Oh Olsun”, “Mavi Boncuk”, “Bizim Aile”, “Aile Şerefi”, “Gülen Gözler” ve “Neşeli Günler” gibi aile filmlerini masaya yatıran Güngör, bu filmlerin toplumdaki sınıfsal yarılmayı görünmez kılan, kadının toplumsal konumundaki değişim isteğini ve mücadelesini yok sayan, toplumsal düzeni ve yaşantıyı olağanlaştıran yapısına eleştiriler getiriyor.

Kitabın önsözünü yazan sinema eleştirmeni Şenay Aydemir, çalışma hakkında şunları söylüyor: 'Biz Güzel Bir Aileyiz', Türkiye sinemasının ‘kült’ mertebesine yükselmiş yapımlarını ele alırken, yalnızca güzelleme yapmak yerine bütün yönleriyle anlatarak sinema tarihimize önemli bir katkı sunmuş. Bir yanıyla filmlerde karşımıza çıkan ortak objelerin izini süren dedektif titizliği, diğer yanıyla yalnızca filmin içinde kalmayıp yapım süreçlerini de anlatan bir bütünlük çabası bu kitabı daha da önemli kılıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bandırma’da işçileri taşıyan midibüsle tır çarpıştı: 18 işçi yaralandı

SONRAKİ HABER

Memur-Sen: Geçen sözleşmelere bak ne yapacağımızı gör

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...