09 Temmuz 2019 07:10

Mavi Işıklar solisti Nejat Toksoy yaşamını yitirdi

Mavi Işıklar’ın solisti Nejat Toksoy hayatını kaybetti. 73 yaşındaki Toksoy kanserle mücadele ediyordu.

Müzisyen Nejat Toksoy

Paylaş

Türkiye'nin en eski müzik gruplarından Mavi Işıklar’ın solisti Nejat Toksoy hayatını kaybetti. Uzun süredir kanser tedavisi gören Toksoy 73 yaşındaydı. Acı haberi ses sanatçısı ve yazar Onur Akay “Türk rock müziğinin mihenk taşlarından, 60'lar ve 70'lerin tek tip kıyafetli efsane grubu Mavi Işıklar’ın kurucusu ve solisti usta sanatçımız Nejat Toksoy’u maalesef kaybettik. Geçtiğimiz 11 Mayıs’ta yoğun bakıma kaldırıldığını duyurmuştum ve kanserle mücadele eden değerli sanatçımız 61 gündür yoğun bakımda yaşam savaşı veriyordu.” ifadeleriyle duyurdu.

TOKSOY IHLAMURKUYU MEZARLIĞINA DEFNEDİLECEK

Mavi Işıklar grubunun Twitter'dan yaptığı duyuruda, Nejat Toksoy'un cenazesinin yarın (10 Temmuz Çarşamba günü) Karacaahmet Şakirin camisinde kılınacak öğle namazının ardından Ihlamurkuyu mezarlığına defnedileceği belirtildi.

NEJAT TOKSOY KİMDİR?

1946 doğumlu Nejat Toksoy Mavi Işıklar grubunun kurucusu ve solistidir. 1960’ların ünlü gruplarından Mavi Işıklar, Nejat Toksoy öncülüğünde Çetin ve Metin Yavuzdoğan kardeşler, Cihat Günaydın ve Zamir Manisa tarafından 1964’te İstanbul Erkek Lisesi’nde kuruldu.

‘Twist temposunda’ icra ettikleri ‘Helvacı Helva’ türküsüyle Hürriyet’in ilk kez düzenlediği ‘Altın Mikrofon’ yarışmasına katılıp ikinci oldular. Yarışmanın ardından Mavi Işıklar grubu müzik dünyasında hızla yükseldi. Mavi Işıklar bir dönem devam etti sonra dağıldı.

90’larda yeniden bir araya gelip Kırkbeşlik Bar’da konser verdiler. Nejat Toksoy 1969’da Leyla Balaban’la evlendi. Kızı Derya Toksoy dünyaya geldi. Kızı 2010 yılında Derya Toksoy’u kanserden kaybeden usta isim Nejat Toksoy, aynı yıl eşi Leyla Balaban’ı da kaybetti. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Bamyanın kilosu 18 lirayı gördü, pazar esnafı "normal" dedi

SONRAKİ HABER

Saica Pack fabrikasından atılan işçilerin direnişi 41'inci gününde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...