08 Temmuz 2019 11:30
Son Güncellenme Tarihi: 09 Temmuz 2019 08:23

EMO'dan kamu kurumlarına süs havuzu uyarısı: Gerekli denetimler yapılmıyor

İzmir'de süs havuzuna giren 8 yaşındaki Yağmur Ceylan ve 5 yaşındaki Emir Kaan Erdem'in elektrik akımına kapılmasının ardından Elektrik Mühendisleri Odasından uyarı geldi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki parkta süs havuzuna giren sekiz yaşındaki Yağmur Ceylan ve beş yaşındaki Emir Kaan Erdem'in elektrik akımına kapılarak ağır yaralanmasının ardından, Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İzmir şubesinden, hem eleştiri hem de uyarı geldi. Şube Başkanı Şebnem Seçkin Uğurlu, süs havuzlarında gerekli denetimlerin yapılmadığını, başta belediyeler olmak üzere ilgili kamu kurumlarının denetimlerin yapılması konusunda ısrarcı davranmaları gerektiğini söyledi. EMO'nun tüm uyarılarına rağmen, bu tür haberlerle daha çok karşılaşacaklarını kaydeden Uğurlu, "Bu tür olayları geniş perspektifte değerlendirecek ve tüm sorumluları yargı önüne çıkaracak bir hukuk sistemi özlemi içerisindeyiz" dedi.

5 yaşındaki Emir Kaan Erdem, tedavisinin ardından taburcu edilirken, 8 yaşındaki Yağmur Ceylan'ın ise yoğun bakımdaki tedavisinin sürdüğü ve hayati tehlikeyi atlatamadığı bildirildi.

EMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Şebnem Seçkin Uğurlu, belediyeleri göreve çağırdı. Süs havuzlarında normal insanların yüzmediği halde, buralarda alınması gereken çok ciddi önlemlerin bulunduğuna dikkat çeken Şebnem Seçkin Uğurlu, havuzların denetimsiz olduğunu savundu. Tesisatların standartlara uygun yapılmadığını, bunun üzerine denetimsizlik de eklenince bu tür olayların kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Uğurlu, işin ehline verilmesinin, olası kazaları önleyebileceğini aktardı. EMO'nun tüm uyarılarına rağmen bu tür haberlerle daha çok karşılanacağını belirten Uğurlu, alınması gereken önlemleri açıkladı.

"BURADA HERKESİN SORUMLULUĞU VAR"

Tesislerin periyodik olarak kontrolünün yaptırılmasının zorunlu tutulmasını isteyen Uğurlu, şöyle dedi: "Denetimleri yaptıracak bir kamu baskısına ihtiyaç var. Kış aylarında hastanelerde yangınlar çıktı. Yazın da klimalardan dolayı bu tür haberlerin çıkmasını bekliyoruz. İzmir'de elektrik tesisatlarının genel olarak durumu çok da iç açıcı değil. Tüm uyarılarımıza rağmen, bu tür olaylar sürekli yaşanıyor. Tesisatların periyodik denetiminin yapılmamasının vebali, kamunun üzerindedir. Belediyeler burada sorumlu. Oradaki işletme de sorumlu olacak. Olaydan dolayı hukuki bir süreç işleyecek. O şirketin, zamanında yaptırması gerekenleri yaptırmamasının bir karşılığı olacak ama kamunun da sürekli bu işlerin yapıp yapılmadığını kontrol etmemesi, bir vebal. Burada herkesin sorumluluğu var. Bu tür olayları geniş perspektifte değerlendirecek ve tüm sorumluları yargı önüne çıkaracak bir hukuk sistemi özlemi içerisindeyiz."

EMİR KAAN TABURCU EDİLDİ, YAĞMUR HÂLÂ YOĞUN BAKIMDA

Kemalpaşa’da 7 Temmuz'da Şehit Ramazan Salbaş Parkı'ndaki süs havuzuna giren Yağmur Ceylan ve Emir Kaan Erdem, elektrik akımına kapıldı. Parkın yakınındaki kahvede bulunanlar durumu fark ederek, önce sigortayı kapattı ardından da çocukları Kemalpaşa Devlet Hastanesine götürdü. Burada yapılan kontrollerde durumlarının ağır olduğu tespit edilen Yağmur Ceylan ve Emir Erdem, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.

Yoğun Bakım Ünitesinde tedaviye alınan çocuklardan su yutan ve duran kalbi çalıştırılan Yağmur Ceylan'ın hayati tehlikesinin sürdüğü, makineye bağlı şekilde uyutulduğu öğrenildi.

Emir Kaan Erdem ise tedavisinin tamamlanmasının ardından 8 Temmuz'da akşam saatlerinde taburcu edildi. (İzmir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Evrensekiz Belediye Başkanı'nın baskıları da işçilerin direnişi de sürüyor

SONRAKİ HABER

AKP'li belediye başkanlarından Ekrem İmamoğlu'na tebrik ziyareti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...