04 Temmuz 2019 08:34

İzmir İSİG Meclisi, Harmandalı çöplüğünün etkilerini tartıştı

İzmir İSİG Meclisi Harmandalı Çöplüğü'nün işçi sağlığı ve halk sağlığına etkilerini tartıştı.

Fotoğraf: Google Maps

Paylaş

İzmir İSİG Meclisi Harmandalı Çöplüğü'nün işçi sağlığı ve halk sağlığına etkilerini tartıştı.

1 Temmuz'da Tepekule Kongre Merkezi'nde toplanan İzmir İSİG Meclisi'nin gündemi Harmandalı Çöplüğü'nde işçi sağlığıydı. Toplantıda Boğaziçi Üniversitesi'nde emek tarihi ve işçi sağlığı alanında doktora çalışmalarını sürdüren İbrahim Sarıkaya Harmandalı Çöplüğü'nde emek sürecine ve işçi sağlığı açısından tehlike teşkil eden temel noktalara dair bir sunum yaptı.

Sarıkaya bu sunumun İzmir İSİG Meclisi'nin Harmandalı Çöplüğü'nde işçi sağlığı adıyla önümüzdeki aylarda yayınlayacağı raporun ön taslağı olduğunu, raporun çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Sarıkaya'nın ardından TTB Halk Sağlığı Kolu Yürütme Kurulu Üyesi Ahmet Soysal Harmandalı Çöplüğü'nü halk sağlığı açısından ele alan bir sunum yaptı.

Sunumların ardından Harmandalı Uğur Mumcu Mahallesi Muhtarı Hıdır Işık mahallelinin çöpe dair sıkıntılarını dile getirdi ve çöp sorununa dair Harmandalı'da geniş çaplı bilgilendirme toplantıları yapılması için tüm demokratik kurumlara çağrıda bulundu. Toplantı katılımcıların katkılarının ardından sona erdi. (İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Sabri Ülker’in torunu ‘fakirlik belgesi’ aldı

SONRAKİ HABER

Haziran ayında en az 124 işçi iş cinayetinde hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...