04 Temmuz 2019 08:29
Son Güncellenme Tarihi: 04 Temmuz 2019 12:35

Sabri Ülker’in torunu ‘fakirlik belgesi’ aldı

2016’da servetiyle ‘En zengin 100’ listesinde yer alan Ülker’in kurucusu Sabri Ülker’in torunu Ömer Özokur ‘fakirlik belgesi’ aldı.

Fotoğraf: Google Maps

Paylaş

Cirosu 52 milyar liraya yakın olan ve toplamda 60 bin çalışanı bulunan Ülker’in de bünyesinde olduğu Yıldız Holding ‘miras davası’yla gündemde. Dava İstanbul Anadolu 9. Asliye Ticaret Mahkemesinde görülüyor.

Sabri Ülker’in kızı Ahsen Özokur’un üç çocuğundan biri olan Ömer Özokur davada, dedesi Sabri Ülker’in vefatından önce kendisine bıraktığı yüzde 3,5’lik Yıldız Holding hissesinin elinden alındığını öne sürüyor.

MUHTARLIK: MAĞDUR OLDUĞUNU BİLİYORUZ

Diken’den Ali Çiçek’in haberine göre, yargılama aşamasında davacı tarafın 42 milyon 693 bin 75 liralık mahkeme harcını ödemesi istendi. Bu parayı ödeyemeyeceğini iddia eden Özokur, mahkemeden adli yardım talebinde bulundu. Adli yardım için muhtarlıktan alınan ve dosyaya sunulan evrakta Özokur için şöyle deniyor:

“Hiçbir sosyal güvencesi olmadığı ve aynı zamanda mağdur olduğu muhtarlığımızca bilinmektedir.”

ÖDEYECEK DURUMU YOKMUŞ

Dava dilekçesinde de Özokur’un üzerine kayıtlı herhangi bir mal varlığının olmadığı, söz konusu harcı ödemek için satabileceği bir varlığının olmadığı belirtildi. Davalılar adına yapılan ortak savunmada Özokur’un iddiasının gerçeği yansıtmadığı, adli yardım talebi ve davanın reddine karar verilmesi istendi.

Adli yardıma ilişkin karar veren mahkeme, Özokur’un adli yardım talebini geri çevirdi. Mahkeme, belirlenen harcın ödenmesi için süre verdi.

EN ZENGİNLER LİSTESİNDEYDİ

Ömer Özokur, üç yıl önce 320 milyon dolarlık servetiyle en zengin 100 isim listesinin 82. sırasında yer almıştı. Listenin ilk sırasında ise 4.4 milyar dolarlık servetiyle şimdilerde davalık olduğu dayısı Murat Ülker vardı.

YILDIZ HOLDİNG: BİR TAKIM SAĞLIK SORUNLARI VAR

Konuya ilişkin Yıldız Holding'den de açıklama geldi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Kamuoyuna yansıyan iddialar asılsızdır. Kendisi zaman zaman bir takım sağlık sorunları yaşamakta ve tedavi görmektedir. Böyle dönemlerde; bazen anlamsız bazen de kötü niyetli kişiler tarafından suistimal edilebilecek durumlara maruz kalabilmektedir. Bu gibi durumlarda bir hayal dünyasına sığınıp gerçekle ilgisi olmayan iddialarda ve/veya söylemlerde bulunabilmektedir. Sonuç olarak kendisine, ailesine, ailesinin ismine ve itibarına gölge düşerecek ve hatta zarar verecek söylem veya eylemlere girişmektedir." (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ankara'daki tren kazasının bilirkişi raporu: Hat, eksiklere rağmen açıldı

SONRAKİ HABER

İzmir İSİG Meclisi, Harmandalı çöplüğünün etkilerini tartıştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...