01 Temmuz 2019 07:31

HDP’li Zeynel Özen: Katılımcı, demokratik bir anayasaya ihtiyaç var

HDP İstanbul Milletvekili Zeynel Özen, katılımcı, demokratik bir anayasa çağrısında bulundu.

Fotoğraf: Volkan Furuncu/AA

Paylaş

HDP İstanbul Milletvekili Zeynel Özen, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Sivas'ta 26 yıl önce 33 aydının bütün devlet güçlerinin gözü önünde yakılarak katledildiğini söyledi.

Sivas Katliamı’nın 8 saat boyunca televizyonlardan canlı yayınlandığını belirten Özen, “Katillerin çoğu ya hiç ceza almadılar ya da çok az ceza alarak kurtuldular. Bazıları ise hiç bulunamadı” dedi. Özen, şunları kaydetti:

“23 Haziran seçimleri demokrasi güçlerinin zaferiyle sonuçlanması, bu iktidarın yenilebileceğini göstermiştir. Bugün başta Kürt sorununun barışçıl çözümü ve Alevi sorunlarının demokrasi ve eşit yurttaşlık kapsamında çözülmesi için toplumun tüm kesimlerine büyük sorumluluklar düşmektedir. Bu nedenle acilen, toplumsal mutabakatla, katılımcı, demokratik anayasaya ihtiyaç vardır. 2 Temmuz 1993 Sivas Katliamı, özünde sadece Alevilere karşı değil, ezilen, ötekileştirilen, dışlanan, yok sayılan bütün toplumsal kesimlere karşı yapılan bir katliamdır. O yüzden ezilen, ötekileştirilen, dışlanan ve yok sayılan herkesi zulme karşı ortak mücadeleye çağırıyoruz. Gelin hep birlikte 2 Temmuz'da laikliği, özgürlüğü, eşitliği, adaleti, barışı, demokrasiyi ve halkların kardeşliğini savunarak katliamda yitirdiğimiz canlarımızı analım. Gelin 2 Temmuz'da acılarımızı ortaklaştıralım. Acılarımızı paylaşarak azaltalım. Gelin hep birlikte dayanışmayı ve mücadeleyi büyütelim.” (TBMM/AA)

ÖNCEKİ HABER

Sudan'daki eylemlere dönük saldırılarda 7 kişi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

TÜPRAŞ sözleşmesine Yüksek Hakem Kurulu darbesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...