29 Haziran 2019 07:54

Yüksek İstişare Kurulu üyelerine göreve başlamadan zam

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyelerinin alacağı maaşın 13 bin liradan 18 bin liraya çıkarıldığı iddia edildi.

Fotoğraf: Ex13/Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeleri Bülent Arınç, Köksal Toptan, Cemil Çiçek, Mehmet Ali Şahin ile Yıldırım Akbulut, Cumhurbaşkanı Erdoğan Japonya hareket etmeden önce bir saat süren bir toplantı gerçekleştirdi. Üyelere imzalatılan ilk sözleşmede maaşın 13 bin lira olarak belirlendiği, daha sonra ise 18 bin liraya çıkartıldığı iddia edildi. Çiçek, daha önce YİK üyeliğinden aldığı maaşı bağışlayacağını açıklamıştı.

Sözcü'de yer alan habere göre, TBMM Başkanlığı, başbakanlık yapmış ve devlete hizmet etmiş kişilerin bilgi ve birikimlerinden istifade edebilmek için oluşturulan YİK üyeleri için Beştepe'de birer oda ve sekreter tahsis edildi. Şu ana kadar sadece Arınç'a verilen odanın hazırlandığı, diğer üyelerin odasının ise düzenlendiği belirtildi.

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve TBMM eski Başkanı Hikmet Çetin ise kurul üyeliği teklifini kabul etmemişti. Kurul üyelerine ödenecek ücretleri Cumhurbaşkanlığı belirliyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Araklı’da felaketin vurduğu mahalle boşaltılıyor

SONRAKİ HABER

İtalya’da tutuklanan Kaptan Carola Rackete için "serbest bırakılsın" kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...