28 Haziran 2019 13:18

Özgürlükçü Demokrasi gazetesi davasında 14 yıl ceza

Özgürlükçü Demokrasi gazetesinin 3’ü tutuklu 14 çalışanı hakkında görülen davada gazetecilere 14 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Özgürlükçü Demokrasi logosu

Paylaş

Kapatılarak mallarına el konulan Özgürlükçü Demokrasi gazetesinin 3’ü tutuklu 14 çalışanının yargılandığı davanın 5’inci duruşması İstanbul 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Tutuklu yargılanan gazetenin İmtiyaz Sahibi İhsan Yaşar ve Editörler Mehmet Ali Çelebi ile Reyhan Hacıoğlu duruşmada hazır bulundu. Tutuksuz Gazeteciler İshak Yasul, Hicran Urun, Pınar Tarlak ve Ramazan Sola’nın da hazır bulunduğu duruşmaya Mizgin Fendik SEGBİS’le katıldı.

Duruşmada ilk olarak Gazete Çalışanı Pınar Tarlak savunma yaptı. Tarlak, savunmasında suçlamaları kabul etmedi. Ardından savunma yapan tutuklu Gazeteci Mehmet Ali Çelebi, “Adalet ayrıştırma ve kutuplaştırmanın panzehridir. İddia makamı ayrıştırıcı bir dille iddianame hazırlamıştır. Bir kurguyla iddianame hazırlanmıştır. Suçlamaların hepsi gazetecilik faaliyetidir. Gazetenin bütün sayıları savcılık denetiminden geçmektedir. Gazeteciliği hapsetmek demokrasiyi hapsetmektir” dedi.

‘GAZETECİLİK YARGILANIYOR’

Gazeteci Hicran Urun da savunmasında iddianamenin tamamının haberlerden oluştuğunu ve gazeteciliğin yargılandığını dile getirerek, “Habertürk, Afrin döneminde yaptığı bir haberde bir babanın ‘ÖSO kadınlara tecavüz etti’ sözlerini ‘YPG kadınlara tecavüz etti’ diyerek çevirmişti. Biz de Habertürk gibi yapmış olsaydık bugün burada olmazdık” diye konuştu. Gazetenin Yazı İşleri Müdürü İshak Yasul da, suçlamaları kabul etmediğini dile getirdi.

Tutuklu Gazeteci Reyhan Hacıoğlu da yaptığı savunmada, 15 aydır yaptıkları gazeteciliği kanıtlamaya çalıştıklarını dile getirerek, “DİSK Basın İş üyesiyim. Burada bulunmamızın nedeni haberlerimizin bazılarını rahatsız etmesidir” dedi.

CEZA YAĞDI

Mahkeme heyeti verdiği kararda Pınar Tarlak, Ramazan Sola ve Mizgin Fendik için beraat kararı verdi. Hicran Urun, Reyhan Hacıoğlu, İshak Yasul’a “Örgüte yardım etmek” suçlamasıyla 3’er yıl birer ay 15’er gün hapis cezası verilirken Yasul’a ayrıca “propaganda”dan 1 yıl 6 ay 22 gün, Mehmet Ali Çelebi’ye de “Yardım etmek” iddiasıyla 3 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Gazetenin İmtiyaz Sahibi İhsan Yaşar’a da silah bulundurmaktan 10 ay hapis cezası verdi. Mahkeme ayrıca Hacıoğlu, Çelebi ve Yaşar için tahliye kararı verdi. (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

Trabzon ve Rize'ye kuvvetli sağanak için "turuncu" uyarı

SONRAKİ HABER

İzmit Belediyesinde usulsüzlüklere tepki: Belediye halkın yararına işler yapmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...