19 Haziran 2019 14:18

Öykü Arin için yeni umut

Lösemi tanısı konan 4 yaşındaki Öykü Arin'in annesi Eylem Şen, Öykü'nün babasından gelen iliğin yeni bir umut olabileceğini, kesin durumun ise Pazartesi günü netleşeceğini belirtti.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Lösemide az rastlanan bir tür olan Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JML) tanısı konan 4 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı için umut doğdu.

Evrensel'e konuşan Öykü Arin'in annesi Eylem Şen, Öykü’nün babası Çağdaş Yazıcı’dan gelen kimerizm sonucunun %98,5 oranında uyumlu olduğunu bildirdi. Yine de temkinli konuşan Eylem Şen, “Bu bilgi doğru fakat ilk nakilde de yüzde 98 tutmuş, sonrasında oran geri düşmüştü. Durum Pazartesi günü kesinleşecek. Pazartesi’den sonra doktoru ile düzenleyeceğimiz bir basın toplantısı ile son durum kamuoyuna duyurulacak” dedi.

Löseminin tekrar edebilen zor bir hastalık olduğunu hatırlatan Eylem Şen şu ifadeleri kullandı: İlik naklinin 3 aşaması var. İliğin tutması, ikinci aşaması ilik savaşı olmaması, üçüncü aşama ise hastalığın geri dönmemesi. Birinci aşamayı geçip geçmediğimiz konusunda kimerizm önemli bir kriter. Ama tam olarak pazartesi kesin bir şey söyleyebileceğiz.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bir mülteci kadının bitmeyen mücadelesi

SONRAKİ HABER

Erdoğan'dan bu kez Ahmet Kaya hamlesi: Ailesi isterse mezarını getiririz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...