11 Haziran 2019 10:55

Fırtına Vadisi'nde kaçak yapıların yıkımı başladı

Fırtına Vadisi'nde inşa edilen kaçak yapıların yıkımına başlandı. İşletme sahipleri mağdur edildiklerini öne sürerek yıkıma tepki gösterdi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki Fırtına Vadisi'nde dere yatağına inşa edilen 21 kaçak yapının yıkımı başladı. İmar Barışı'ndan sonra tesis açan işletme sahipleri ise mağdur edildiklerini öne sürerek yıkıma tepki gösterdi.

Doğu Karadeniz'de "İmar Barışı" ile 31 Aralık 2017'den önceki yapılara af getirileceği belirtilen düzenleme sonrasında inşa edilen kaçak yapıların yıkımı devam ediyor. Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından korunması gereken 200 ekolojik saha arasında gösterilen, yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği Fırtına Vadisi'nde, dere yatağına otel, pansiyon ve restoran inşa edilmeye başlandığı ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine harekete geçen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kaçak yapılarla ilgili yasal işlem başlattı. Fırtına Vadisi'nde tespit edilen 21 kaçak yapı için yıkım kararı alındı.

Kaçak yapıların yıkımı için ekipler, 15 gün önce polis, jandarma ve iş makineleriyle vadiye geldi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı vadide kaçak yapı sahipleriyle görevliler arasında tartışmalar yaşandı. Tebligatların kaçak yapı sahiplerine ulaşmadığı gerekçesiyle ara verilen yıkımlar için ekipler, bu sabah (11 Haziran) yeniden vadiye geldi. Yıkım ekipleri, iş makineleri ile kaçak yapıların yıkımına başladı.

TESİS SAHİBİ MAĞDUR OLDUĞUNU ÖNE SÜRDÜ

Vadide yıkımı gerçekleştirilen tesisin sahibinin akrabası Adnan Çağatay, mağdur olduklarını ileri sürdü. Çağatay, "3 milyon lira yatırmışlar tesise. Tüm sorunlar çözüldü mü şimdi? Bugün bunu yapan, yarın gelip köydeki evimizi yıkar. 15 gün önce gelmişlerdi, tebligat olayları olmuştu. Tebligatları göndermişler, araya bayram girdi. Saat 04.30 civarında tekrar geldiler. Kimse uyanmadan geldiler, yıkıma başladılar. Buraya imar verilecek mi yoksa bizi oyalıyorlar mı?" dedi.

İŞLETME SAHİBİ: ŞANTİYE ALANINA ÇEVİRDİLER

Fırtına Vadisi'nde işletme sahibi Çağlar Uluşahin de yıkıma tepki göstererek, "Sezonun ortasında burayı şantiye alnına çevirdiler. Aynı zamanda yukarıları da yıkacaklar. Bu bölgede zaten 3 aylık sezon olduğu için bu sezon boyunca burası şantiye alanı gibi geçecek. Toz, toprak ve hafriyat arabaları bu şekilde geçecek" dedi. (Rize/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Çiğdem Toker'e açılan 50 bin TL'lik dava reddedildi

SONRAKİ HABER

UNESCO listesindeki Bergama tehdit ve baskı ile gündemde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa