Barış Akademisyeni Zeliha Gizem Sayın, havalimanından gözaltına alındı

Barış Akademisyeni Zeliha Gizem Sayın, yurt dışında bulunması nedeniyle katılamadığı duruşmada verilen yakalama kararı nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanında gözaltına alındı.

10 Haziran 2019 13:30
Paylaş

Akademik araştırmalar nedeniyle yurt dışında olan ve katılamadığı duruşmada hakkında yakalama kararı verilen Barış Akademisyeni Zeliha Gizem Sayın İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gözaltında alındı. Zürich'ten, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na gelen Sayın, pasaport işlemlerinin ardından gözaltına alınarak havalimanı karakoluna getirildi. Sayın, buradaki işlemlerin ardından ifadesi alınmak üzere İstanbul Adliyesi'ne götürüldü.

Barış Akademisyenleri de ellerinde çiçeklerle Zeliha Gizem Sayın'a destek olmak için Sabiha Gökçen Havalimanı'na geldi. Dış hatlar gelen yolcu kısmında Sayın'ın görmek için bekleyen Barış Akademisyenleri daha sonra Havalimanı Karakoluna geçti. Burada Sayın'ın gören Barış Akademisyenleri çiçeklerini teslim etti. Sayın ifade için İstanbul Adliyesi'ne götürüldü. Barış Akademisyenleri de İstanbul Adliyesine destek olmak için geçti. Sayın'ın ifadesinin ardından serbest bırakılması bekleniyor.

MAHKEME İTİRAZLARI REDDETTİ

Barış Bildirisi imzacılarından Zeliha Gizem Sayın, akademik araştırmaları nedeniyle yurt dışına çıkmış; bu kapsamda görev yaptığı Kadir Has Üniversitesi kendisine 9 aylık bir izin vermişti. Yargılanan Sayın, 9 aylık izin süresi içerisinde kalması nedeniyle 6 Mart günü gerçekleşen duruşmaya katılamamıştı. Sayın’ın avukatı tarafından mahkemeye sunulan Sayın’ın, Haziran ayına izinli olduğunu gösteren Kadir Has Üniversitesi’nden alınmış izin kararları ile Sayın’ın Fransa ve İsviçre’de sürdürdüğü çalışmalara ilişkin belgeleri görmezden gelen 37. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Sayın’ın “ifadelerini vermek üzere yakalanmasına” karar vererek duruşmayı ertelemişti. Avukatları tarafından Sayın’ın Haziran ayında yurda dönüş yapacağının ve yurda dönüşünün ardından mahkemeye gelerek ifade vereceğine dair beyanlarını dinlemeyen ve avukatların konuya ilişkin itirazlarını reddeden mahkeme heyeti, yakalama kararını kaldırmayarak Barış Akademisyeni Zeliha Gizem Sayın’ın havalimanında gözaltına alınmasının önünü açtı. (İstanbul/EVRENSEL)

(Fotoğraf: Arşiv)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Almanya Dışişleri Bakanı: İran ile nükleer anlaşma olağanüstü önemli

SONRAKİ HABER

Bolu’da işten atılan belediye işçileri Ankara’ya yürüyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...