08 Haziran 2019 19:38
Son Güncellenme Tarihi: 08 Haziran 2019 19:42

Euro 2020 Elemeleri: Türkiye 2-0 Fransa

Euro 2020 elemelerinde H grubunda mücadele eden Türkiye, Fransa'yı Konya'da 2-0 yendi ve rakibini tarihinde ilk kez mağlup etti.

Fotoğraf: Savaş Güler/AA

Paylaş

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2020 Avrupa Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri H Grubu 3. maçında son Dünya Kupası şampiyonu Fransa'yı Konya'da 2-0 mağlup etti. Kaan Ayhan ve Cengiz Ünder'in golleriyle sonuca giden Türkiye, tarihinde Fransa'yı ilk kez yendi.

Konya Büyükşehir Belediye Stadı'ndaki maçın ilk yarısında Türkiye, 30. dakikada Kaan Ayhan ve 40. dakikada Cengiz Ünder'in golleriyle devreyi 2-0 önde tamamladı. Gollerin asistleri Merih Demiral ve Dorukhan Toköz'den geldi.

Takımlar maça şu 11'lerle çıktı:

Türkiye: Mert Günok, Zeki Çelik, Kaan Ayhan, Merih Demiral, Hasan Ali Kaldırım, Mahmut Tekdemir, Dorukhan Toköz, İrfan Can Kahveci, Kenan Karaman, Cengiz Ünder, Burak Yılmaz.

Fransa: Lloris, Pavard, Varane, Umtiti, Digne, Matuidi, Sissoko, Pogba, Mbappe, Griezmann, Giroud.

Türkiye'de Ozan Tufan, Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür oyuna sonradan giren isimler oldu.

Maç boyunca oyunu kontrol eden ve rakibine alan bırakmayan Şenol Güneş'in öğrencileri hücumda sabırlı ve akıllı oyununun meyvesini 2 golle aldı.

Slovenya Futbol Federasyonundan Damir Skomina'nın yönettiği mücadele sonucunda Türkiye grupta 9 puanla liderliğe yükseldi.

Türkiye grupta bir sonraki maçta 11 Haziran Salı günü deplasmanda İzlanda ile karşılaşacak.

TÜRKİYE İLE FRANSA 10 YIL SONRA KARŞI KARŞIYA GELDİ

Türkiye ile Fransa, H grubunda oynayacakları karşılaşmayla 10 yıl sonra karşı karşıya geldi. İki takım son olarak 5 Haziran 2009'da Fransa'nın Lyon şehrinde karşı karşıya gelmiş, bu özel maçtan Fransa, Karim Benzema'nın penaltıdan attığı golle 1-0 galip ayrılmıştı.

Türkiye ile Fransa, Konya'da yaptıkları maçla 5. kez birbirlerine rakip oldu. Daha önce oynanan 4 maçın 4'ü de Fransa galibiyeti ile sonlanmıştı. Türkiye bu maçla birlikte rakibini tarihinde ilk kez yenmiş oldu. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Irkçı siyasetçi Tommy Robinson, İngiliz taraftara yumruk attı

SONRAKİ HABER

Mersinli çiftçi Ramazan K. intihar etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...