04 Haziran 2019 08:19
Son Güncellenme Tarihi: 04 Haziran 2019 08:21

Siyasiler Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, HDK, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Fotoğraf: İslam Yakut/AA

Paylaş

Siyasi partilerin genel başkanları ve siyasiler, ramazan bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

EMEP: COŞKUYLA KUTLAYACAĞIMIZ BAYRAM GÜNLERİNİ KAZANACAĞIZ

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, "Bayram tadının olmadığı günlerde halkımız bayram kutlamaya hazırlanıyor" diyerek iktidarın siyasi rant uğruna yaptığı kutuplaştırıcı siyasete vurgu yaptı.

Bayramla sembolleşen barış, kardeşlik, dostluk gibi değerlerin bir bir yok edildiğine dikkat çeken Gürkan, "Siyasi çıkar için dini, yurttaşların inancını istismarda sınır tanımadığını, tanımayacağını her fırsatta  gösteren iktidar, en son yenileme kararı verdiği İstanbul yerel yönetim seçimlerinde propaganda olarak halkın arasına kin ve nefret tohumları saçmakta. Hergün iş cinayetlerinde yaşamını yitiren işçilerin geride kalanlarına bayram olamıyor. İktidarın politikalarından beslenen şiddetle birlikte hayatı yarım kalan kadınlar bayramı bir daha göremeyecek. Çocukluğu elinenden alınan ve toplumun geleceği olan çocuklar için bayram coşkusundan söz edemiyoruz" dedi.

Selma Gürkan, sömürü düzenini yerle bir edecek olanın halkın birliği ve mücadele gücü olacağını belirterek "Halkımız emeğiyle, alınteriyle, gücüyle kendi geleceğini kendisi belirleyecek, kendi kaderini kendisi çizecektir. İşte o zaman huzurlu bayram günleri halkımızın olacaktır. Bayramları bayram coşkusuyla kutlayacağımız günleri elbette kazanacağız" ifadelerini kullandı.


HDP: BAYRAMLARI GERÇEK ANLAMLARINDA KUTLAMANIN MÜCADELESİNİ VERİYORUZ

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, bayram mesajı yayımladı.

Eş başkanlar mesajda, “Her türlü farklılığımızla bu toprakları, bu ortak vatanı ve ortak kaderi paylaşan insanlar olarak bize miras bırakılan bayramları gerçek anlamlarında kutlamanın mücadelesini veriyoruz. Bayramları gerçek anlamlarıyla kutlayabiliriz. Barışı inşa edebilir, ortak yaşamı eşitlik temelinde kurabiliriz. Tıpkı umudu, emeğimiz ve mücadelemizle yarattığımız gibi; geleceğimizi de barış, demokrasi ve özgürlük üzerinden yaratabiliriz. 

Halklar arasında kalıcı ve onurlu bir barışa vesile olması, kardeşliği ve huzuru daim kılması umuduyla, halklarımızın ve İslam âleminin Ramazan Bayramı kutlu olsun” ifadeleri yer aldı.


HDK: BAYRAMLAŞMAK İÇİN SIKILAN ELLER BARIŞ İÇİN KENETLENSİN

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Halklar ve İnançlar Komisyonunun yayınladığı bayram mesajında derin bir ahlaki, toplumsal, siyasal ve ekonomik kriz ortamı bulunduğuna dikkat çekilerek tekçi zihniyet ve uygulamalarla hukukun çiğnendiği ifade edildi.

"Türkiye halkları olarak iktidarın saltanatını sürdürmek için topluma dayattığı baskıyı, şiddeti ve ötekileştirmeyi reddediyoruz" denilen açıklamada "Ramazanı Şerif-i yaşadığımız bugünlerde en çok karşılaştığımız şey 'İslam Dini' üzerinden suiistimallerdir. Bilinmesi gerekir ki 'Zorbalık ve Hilekârlık', dindarlık ve takva giysisini kuşanırsa tarihin en büyük facialarından birisi meydana gelmiş olur" ifadeleri kullanıldı.

HDK Halklar ve İnançlar komisyonu, bayramlaşmak için sıkılan her elin aynı zamanda barış için kenetlenen eller olmasını dileyerek "Müslüman toplumunun Ramazan bayramını kutlar tüm inananlara ve özellikle Ortadoğu halklarına muhtaç olduğu barış ve huzur ortamını getirmesini dileriz" dedi.


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YATIRIMCIDAN FEDAKARLIK İSTEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Ramazan bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Dünyanın önümüzdeki bir asrını şekillendirecek büyük bir dönüşüm sürecine girdiğini öne süren Erdoğan, Türkiye'nin de bu kritik dönemi güçlü bir şekilde karşıladığını iddia etti.

Erdoğan, bayram mesajında sanayiciye çiftçiye, esnafa, tüccara seslenerek "Gelin Türkiye'yi birlikte büyütelim. Gelin, beşeri ve iktisadi tüm sermayenizi, birikiminizi, imkanlarınızı Türkiye'nin geleceği için hemen harekete geçirin. Gün, ülkeniz ve milletiniz için elinizi taşın altına koyma günüdür. Devlet ve hükümet olarak, tüm imkanlarımızla yanınızda yer alacağımızdan şüpheniz olmasın" dedi.

ERDOĞAN, YAPILAN YOLLARI VE İNŞAATLARI ÖVDÜ

Bayram mesajında da bölünmüş yol uzunluğundan ve otoyol uzunluğundan bahseden Erdoğan, "Bayram tatilini 1,5 günlük idari izinle 9 güne çıkarmak suretiyle, herkesin rahatça istediği yere gidip gelebilmesini temin ettik. Sizlerden bu imkanları en güvenli ve planlı şekilde değerlendirmenizi rica ediyorum. Bir kez daha mübarek Ramazan Bayramı'nızı tebrik ediyorum" dedi.


KILIÇDAROĞLU: İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ TABLO BAYRAM COŞKUSUNU GÖLGELİYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Ramazan Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı. Kılıçdaroğlu mesajında, “İslam dünyasının içinde bulunduğu tablo, bayram coşkumuzu gölgeliyor” ifadelerine yer verdi. Kılıçdaroğlu, İslam dünyasının içinde bulunduğu bu tablonun, büyük ölçüde Türkiye için de geçerli hale geldiğini vurgulayarak, “Sadece işsizlik oranları dahi sosyal ve ekonomik yapıdaki bozulmayı göstermeye yetiyor. Son bir yılda, işsizler ordusuna yaklaşık 1 milyon yeni işsiz katıldı. Resmi rakamlara göre geniş tanımlı işsiz sayımız 8 milyonu aştı. Bu soğuk istatistiksel verilerin acı gerçeği şudur; yüz binlerce çocuk, bayramlık heyecanını yaşayamayacak, yatağının altına sakladığı bir çift bayram ayakkabısı olmayacak. Yüz binlerce çocuk, babalarından bayram harçlığı alamayacak. İşsiz anne ve babalar, çocuklarıyla güler yüzlü bir bayram sabahı yaşayamayacak; gönüllerince donattıkları bir bayram sofrasında sevdiklerini ağırlayamayacak” ifadelerini kullandı.

'UMUTSUZ DEĞİLİZ'

Bu yürek dağlayan tabloya rağmen umutsuz olmadıklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, şunları dile getirdi:

“Böyle bir durumda dahi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurucusu olduğu Türkiye Cumhuriyeti, köklü demokrasi geleneği, hakka, hukuka ve adalete inancını kaybetmeyen, kul hakkı yemeyen, kul hakkı yiyene uzak duran feraset sahibi vatandaşlarımız sayesinde, her şeyin güzel olacağı yakın bir geleceğe ulaşacaktır.”

'HUKUK DIŞI TAHKİMATLARI AŞACAĞIZ'

Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem ile diğer tutuklu gazeteci, siyasetçi ve düşünce insanlarını selamlayan Kılıçdaroğlu, “İnanıyorum ki Türkiye demokrasisinin önüne örülen tüm hukuk dışı tahkimatları hep birlikte aşacağız. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır, bizler dilsiz şeytan olmayacağız” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Buldan, Karay ve Yıldırım mezarı başında anıldı: Devletin bize özür borcu var

SONRAKİ HABER

ABD Başkanı Trump Suriye ve Rusya'yı, İdlib’de sivilleri öldürmekle suçladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa