02 Haziran 2019 12:15
Son Güncellenme Tarihi: 02 Haziran 2019 13:45

Sakarya Hendek'te 4,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Sakarya'nın Hendek ilçesinde 4,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Fotoğraf: Gürkan Özer/AA

Paylaş

Sakarya’nın Hendek ilçesinde 4,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çevre iller ile İstanbul'da da hissedilen depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı'nın (AFAD), merkez üssünü Sakarya’nın Hendek ilçesi olarak belirlediği deprem saat 16.08’de meydana geldi. Yerin 7,06 kilometre derinliğinde olan deprem, kısa süreli paniğe neden oldu.

Sakarya'nın ilçeleri, çevre iller ve İstanbul'da hafif şekilde hissedilen depremde ilk tespitlere göre can ve mal kaybı yaşanmazken, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü depremin büyüklüğünü önce 4,7 (ML); daha sonra 4,4(MW) olarak bildirdi.

Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede herhangi bir sıkıntı olmadığını belirterek, "Şu ana kadar bildirilen herhangi bir can kaybı ve hasar yok. Olayın verdiği tedirginlikle insanlar evlerinden çıktı haliyle. Şu an itibarıyla kontrollerimizi yaptık, herhangi bir olumsuz yok." diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Gürer: Üniversite mezunu ya işsiz ya da düşük ücretle çalışıyor

SONRAKİ HABER

Dersim’de şarbon şüphesi: Bir büyük baş hayvan öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...