28 Mayıs 2019 05:26

Kadına şiddete karşı oynanan Kızılırmak Futbol Turnuvası sona erdi

Kadına yönelik şiddete karşı farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen Kızılırmak Futbol Turnuvası sona erdi. Turnuvadan 23 Haziran seçimlerine çağrı yapıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Bu yıl kadına yönelik şiddete karşı farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen ve 14 Nisan'da kadın takımlarının maçı ile başlayan Kızılırmak Futbol Turnuvası final maçları ve kupa töreniyle sona erdi. Turnuvada birinci Saraç Derneği takımı olurken, centilmenlik kupası İlyashacı Dernek takımına verildi.

Sivas ve Yozgat'a bağlı 46 köy derneğini bünyesinde barındıran Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonunun çeyrek asırdır sürdürdüğü Kızılırmak Futbol Turnuvası, final maçları ve kupa töreniyle sona erdi. Öveçler Vadisi’nde halı sahada gerçekleşen turnuvaya federasyona üye 17 köy derneğinin futbol takımı katıldı.

FİNALDE DE KADINLAR OYNADI

Davulalan Vakfı (DAV-VAK) Kadın Takımı ile Kızılırmak Kadın Takımı arasındaki maçla başlayan turnuvanın kapanışı da kadın futbol takımlarının oynadığı müsabakayla sona erdi. “Diyaloğu geliştirip güçlendirmek, dayanışma, dostluk ve kardeşliği pekiştirmek” amacıyla 25 yıldır sürdürülen turnuvada bu yıl kadınlara yönelik şiddete karşı farkındalık yaratmak amaçlandı.

"AMACIMIZ DAYANIŞMA, DOSTLUK VE KARDEŞLİĞİ PEKİŞTİRMEK"

Final maçlarıyla sona eren turnuvada birinci Saraç Derneği takımı olurken, turnuvanın en önemli kupası olan ‘Centilmenlik’ kupası İlyashacı Dernek Takımına verildi. Kadın takımları oyuncularına da katılımlarından dolayı plaketler verildi. Törende konuşan Kızılırmak Federasyonu Başkanı Murat Akyüz, turnuva düzenlemekteki amaçlarının, yöre dernekleri ve üyeleri arasında diyaloğu geliştirip güçlendirmek, dayanışma, dostluk ve kardeşliği pekiştirmek olduğunu söyledi. Akyüz, bu yıl kendileri açısından bir ilk de gerçekleştirerek, kadınlar arasında da maç yapıldığını, bundan sonrası için Kadın Futbol Turnuvası için de çaba harcayacaklarını söyledi.

HEMŞEHRİLERE 23 HAZİRAN ÇAĞRISI

23 Haziran'da gerçekleşecek İstanbul seçimlerine de dikkat çeken Akyüz, “Şaibeler, tartışmalar, özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin YSK tarafından iptal edilmesiyle yaşanan gerginlikler sürüyor. Sadece Türkiye değil, dünya kamuoyu tarafından da 'bu kadarı da olmaz' dedirten bir seçim süreci ve iptal edilen bir seçimle karşı karşıyayız. Şimdi önümüzde bir 23 Haziran seçimi var” dedi. Akyüz İstanbul'daki tüm hemşehrilerine, “23 Haziran'a kadar durmayın, yorulmayın kapı kapı, sokak sokak, ev ev çalışın, mutlaka sandığa gidin, insanları sandığa götürün ve oylarınız demokrasiden, insan haklarından, laiklikten yana olsun” diye seslendi.

Törene katılan CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven de İstanbul seçimlerinin önemine dikkat çekti. Kupa töreninin ardından yerel sanatçılar, Malik İnci, Esra Öztürk, Uğur Tezcan ve Gökhan Kılıç sahne aldı. Etkinlik davul zurna eşliğinde çekilen halaylarla sona erdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetiminin yeni başkanı Neçirvan Barzani oldu

SONRAKİ HABER

CHP Milletvekili Ayhan Barut: Pamuk destekleme listesinde Adana neden yok?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa