22 Mayıs 2019 13:54

Ahmet Türk: MARSU’yu 600 milyon TL borç ile devraldık

Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, kayyum döneminde 600 milyon lira borçlandırılan MARSU’ya ilişkin açıklama yaptı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, kayyum döneminde MARSU’nun borcu ve meskenlerin kullandığı su borçlarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Türk, yazılı açıklamada aylık geliri 3 milyon TL olan Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MARSU), kayyum döneminde 600 milyon TL’lik borçla devraldıklarını belirtti. İşletmenin personellerin maaşını ödeyemeyecek duruma getirildiğine dikkat çeken Türk, “Kayyum süreciyle gelerek kendilerinin geçici olduklarını bilen bir yönetim; halkın sağlığını, ihtiyaçlarını, geleceğini hiçe saydı ve bizleri borç batığına sokarak halkımızla karşı karşıya getirmeye çalıştılar” dedi.

VATANDAŞIN BORCU TAKSİTLENDİRİLECEK

Türk, bütün olumsuzluklara halkı mağdur etmeyeceklerinin söyleyerek “İnanıyorum ki bu süreci halkımızla beraber atlatacağız. Biz bu borçlarla hukuki ve adil bir şekilde baş etmeye çalışırken halkımızın da bizleri sabırla karşılamalarını bekleriz” dedi. Belediye meclisinde kayyum destekçilerinin suya zam yapılmasını istediğini fakat su fiyatında herhangi bir artışa gitmediklerini ifade eden Türk, MARSU’ya borçlu olan vatandaşlarının da borçlarını 28.06.2019 tarihine kadar başvurmaları üzerine taksitlendirme yapacaklarını söyledi. (Mardin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gemlik Belediyesinin 101 milyonluk borç listesi kent merkezine asıldı

SONRAKİ HABER

Şiddet gören kadından isyan: Öldükten sonra mı sesimiz duyulacak?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...