Açlık grevindeki tutukluların anneleri Adalet Bakanı’na faks çekti

Diyarbakır’da açlık grevindeki tutukluların annelerinin açlık grevlerine dikkat çekmek için düzenlediği eylemlere bugün de devam edildi.

22 Mayıs 2019 10:33
Paylaş

Diyarbakır'daki tutuklu anneleri, açlık grevlerine ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek için Ofis Postanesi'nden Adalet Bakanlığına faks çekti. Ardından Koşuyolu Parkına yürüyen tutuklu annelerin polis bariyerleriyle çevrili Koşuyolu Parkına girişi engellendi.

Parka bırakılmayan anneler eski un fabrikası önünde bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra TUAY-DER  önüne yürüdü. Dernek binası önünde anneler adına açıklama yapan Güler Yüksekbağ, Abdullah Öcalan'a uygulanan tecride değinerek “Güzel bir haber gelene kadar açlık grevinden kimse çıkmayacak, biz de meydanlarda olacağız. Direneceğiz, güzel haber gelene kadar. Kimse demesin biz anneleri kandıralım da gidip evlerine otursunlar. Çocukları da açlık grevinden çıksın. Bizi kandıramazlar. Biz Adalet Bakanı'nın konuşmasının takipçisi olacağız” dedi. Tutuklu annelerinin eylemine HDP Milletvekili Remziye Tosun da katıldı. (Diyarbakır/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Gezi’nin yıl dönümü öncesi Taksim Dayanışmasından “Gezi konseri”

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen'lilere hakaret eden Yakup Hoplar protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...