11 Ekim 2012 09:59

Kemal Başar’ın ‘Hamlet’i 23 Kasımda Cef Tiyatro’da

CEF Tiyatro, 2012-2013 sezonu oyunu olarak Shakespeare’in ünlü eseri “Hamlet”i sahneleyecek. Oyunu son yılların başarılı ve gözde yönetmeni Kemal Başar yönetiyor. Halen provaları süren oyunun dramaturgisi de Kemal Başar üstlenmiş.OYUN MÜŞFİK KENTER ANISINA ADANIYORSabahattin Eyüboğlu çevirisiyle sahnelen

Kemal Başar’ın ‘Hamlet’i 23 Kasımda Cef Tiyatro’da
Paylaş

CEF Tiyatro, 2012-2013 sezonu oyunu olarak Shakespeare’in ünlü eseri “Hamlet”i sahneleyecek. Oyunu son yılların başarılı ve gözde yönetmeni Kemal Başar yönetiyor. Halen provaları süren oyunun dramaturgisi de Kemal Başar üstlenmiş.

OYUN MÜŞFİK KENTER ANISINA ADANIYOR

Sabahattin Eyüboğlu çevirisiyle sahnelenecek oyunda Hamlet’i İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’ndan Arda Aydın, Kraliçe Gertrude’u ise Devlet Tiyatrosu oyuncusu Lale Başar canlandıracak. Murat Gülmez’in dekor, Canan Göknil’in kostüm, Can Atila’nın müzik ve Alman/Romen sanatçı Hugo Wolff’ün koreografisine imza attıkları oyun Müşfik Kenter’e anısına adanıyor.
Bu arada, Kemal Başar’ın “Hamlet”inin yurtdışındaki bazı Shakespeare festivallerine şimdiden tanıtıldığı ve bir ilk gerçekleştirilerek “Hamlet”i oynayan oyuncunun yaşadığı sıkıntı ve güçlüklerin anlatıldığı Tayfun Dinçer yönetiminde bir de kısa film hazırlandığı öğrenildi. Oyunda Kral Claudius’u Hakkı Ergök, Ophelia’yı Beste Bereket, Polonius’u İsmail İncekara, Laertes’i Sertan Müsellim, Horatio’yu Mesut Yılmaz, Rosencrantz’ı Cemal Gönen, Guildenstern’i Hakan Eke, Mezarcı’yı Kosta Kortidis, Gonzago’yu Alkış Peker, Batista’yı Asena Ongan, Osric’i ise İsmet Emci canlandıracak.
Sahnede söylemek istediğini rahatça ve anlaşılabilir biçimde ifade edebilmek için sahneye koyduğu her oyunda metni eğip bükmesiyle tanınan Kemal Başar’ın “Hamlet”te de seyirciyi ruhundan yakalayacağı umut ediliyor. Diğer taraftan, Kemal Başar’ın “Hamlet” ile dünyadaki ve Türkiye’deki insanlara neler söyleyeceği, ne gibi iletiler sunacağı; “Hamlet” ile bireyin yalnızlığına ve erdem kavramına nasıl vurgu yapacağı tiyatro çevrelerinde merakla beklenmekte.
Tek perde ve bir buçuk saatlik bir oyun olarak seyirci karşısına çıkacak “Hamlet”in prömiyeri 23 Kasım’da. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Belediye tasarısı yerel yönetimlere müdahale için hazırlandı'

SONRAKİ HABER

Göz-El, Emek Yorum Fotoğraf Sergisi Eskişehir’de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...