10 Mayıs 2019 21:02
Son Güncellenme Tarihi: 13 Mayıs 2019 10:59

Yeniçağ Yazarı Yavuz Selim Demirağ sokak ortasında saldırıya uğradı

Türkiyem TV program yapımcısı ve Yeniçağ Gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ, Ankara'da evine girmek üzereyken sopalı saldırıya uğradı.

Fotoğraf: Yavuz Selim Demirağ / Twitter

Paylaş

Yeniçağ Gazetesi Yazarı Yavuz Selim Demirağ, Ankara'da sokak ortasında saldırıya uğradı. Saldırıyla ilgili gözaltına alınan 6 kişi serbest bırakıldı.

Yeniçağ Gazetesi Yazarı Yavuz Selim Demirağ, bir diğer Yeniçağ Yazarı Murat Ağırel ile gerçekleştirdiği program sonrası evine girmek üzereyken arkasından gelen yaklaşık 5-6 kişilik grubun sopalı saldırısına uğradı. Demirağ'ın başına ve yüzüne sopalarla vuran saldırganlar, kullandıkları Doblo model araçla olay yerinden kaçtı. (10 Mayıs Cuma gecesi)

Demirağ'ın kızı, 7 kişinin beyzbol sopalarıyla evinin önünde içeri girerken Demirağ'a saldırdığını; araç plakasının çalıntı çıktığını söyledi.

Saldırıya ilişkin açıklama yapan Yeniçağ Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ahmet Çelik "Bu saldırıyı kabul edebilmemiz, sineye çekebilmemiz mümkün değildir. Bu olayı gerçekleştirenleri ve onlara talimat verenlerden teker teker ortaya çıkaracağız.Bu alçak saldırıyı yapanlar, organize edenler bu işin hesabını verecekler.Yapılan bu alçaklığın en yakın takipçisi olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.

Demirdağ'ın tedavisinin GATA'da sürdüğü öğrenildi.

GÖZALTINA ALINAN 6 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, olayla ilgili inceleme başlattı. Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, saldırıyı gerçekleştirenlerin 6 kişi olduğu ve 2'sinin yakalandığı belirtildi. Gece saatlerinde 4 şüpheli daha gözaltında alındı.

Şüpheliler A.A., N.İ., F.Ç., A.D., O.Ç. ve E.Y. gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

MERAL AKŞENER: BUNLAR BİZİ YILDIRAMAZ

Saldırıya tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sosyal medya paylaşımında "Yeniçağ Gazetesi yazarı değerli kardeşim Yavuz Selim Demirağ’a yapılan alçak saldırıyı kınıyorum. Kendisine acil şifalar diliyorum. Bu yapılan alçak saldırı basın özgürlüğüne ve fikir hürriyetimize yapılmıştır. Bunlar bizi yıldıramaz, yıldıramayacak!" dedi.

 TGC: SORUMLULAR EN KISA SÜREDE CEZALANDIRILSIN

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu da Yeniçağ gazetesi Yazarı Yavuz Selim Demirağ'a yapılan saldırıyı kınadı. Kuruldan yapılan açıklamada saldırıyı azmettirenler ve yapanların kınandığı ifade edildi:

“Gazetelere ve gazetecilere yapılan tüm saldırılarda uygulanan cezasızlık tavrının bu olayda da uygulanmamasını bekliyoruz. Basın özgürlüğünün olmadığı bir toplumda demokrasiden söz etmek mümkün değildir. Gazetelerin ve gazetecilerin sürekli hedef gösterildiği bir ortamda toplumsal barış da sağlanamaz. Basına yönelik saldırılar direkt halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına yönelik saldırılardır. Sorumluların en kısa sürede bulunmasını ve cezalandırılmasını istiyoruz.”

BASIN KONSEYİ: SALDIRI TÜM BASINA YAPILMIŞTIR

Basın Konseyi de saldırıyı kınadı. Açıklamada “Demokrasi düşmanı saldırganların bir an önce yakalanıp yargıya teslim edilmesini acilen istiyoruz. Bu saldırı, aslında ifade ve basın özgürlüğüne yapılmıştır. Çok sesliliğe ve unutturulmak istenilen eleştirel gazeteciliğe tahammül edilmeden  demokrasiyi koruyamayız. Tedavi altında tutulan meslektaşımız Yavuz  Selim Demirağ’a acil şifalar diliyoruz. Tüm basın camiasına geçmiş olsun” denildi.

TGS: ALÇAK GİRİŞİMİN ARKASINDAKİLER AÇIĞA ÇIKARILSIN

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ise kınama mesajında "Yeni Çağ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ katıldığı bir televizyon programının ardından saldırıya uğradı. Bu alçak girişimin arkasındakilerin açığa çıkartılmasını istiyoruz." dedi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

YSK, 23 Haziran seçimine dair takvimi ve esasları belirledi

SONRAKİ HABER

23 Haziran İstanbul yerel seçimlerinin takvimi hazırlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...