02 Mayıs 2019 09:12
Son Güncellenme Tarihi: 02 Mayıs 2019 14:13

Adana’da Göktaş-2 HES inşaatında iş cinayeti: 1 işçi hayatını kaybetti

Adana’da Göktaş-2 HES inşaatı tahliye havuzundaki kapak kırıldı. 1 işçi hayatını kaybetti. 3 işçi yaralandı.

Adana Göktaş-2 HES inşaatı

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Adana’nın Aladağ ilçesindeki hidroelektirik santralinin yükleme havuzundaki kapağın kırılması sonucu yaşanan taşkında 1 işçi öldü, 3 işçi yaralandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Köprücek Mahallesi Urganağzı mevkisinde Bereket Enerji Grubunun işlettiği Göktaş-2 HES’te su yükleme havuzunun kapağı kırıldı.

Olay sırasında kapak önünde çalışan işçi Sefer Aktaş hayatını kaybetti. İşçiler Serkan Demir, İdris Özcan ve Selçuk Çoklu hafif yaralandı.

Anadolu Ajansında yer alan habere göre, Vali Mahmut Demirtaş, olayın hidroelektrik santralinde meydana geldiğini belirterek, “Nehrin su seviyesindeki yükselmeden dolayı bölgedeki köyleri dikkatli olmaları konusunda ikaz ettik. Olayla ilgili olarak başlatılan incelemeler devam ediyor” ifadesini kullandı.

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam da olayla ilgili açıklama yaptı. Gürçam, "Teknik bir arıza olduğunu değerlendiriyoruz. Bu daha sonra ayrıntılı incelemelerle ortaya çıkacaktır" dedi. Gürçam, santraldeki durumun kontrol altında olduğunu belirterek, su sızıntısının durduğunu, herhangi taşkın riskinin de bulunmadığını kaydetti.

Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, gazetecilere yaptığı açıklamada, HES'in yaklaşık 5-6 yıldır işletildiğini belirtti. Akgedik, "Orada çalışan 4 arkadaşımız vardı, 3'ü kaçıp kurtuldu ama 1'i sele kapıldı. Başımız sağ olsun. Burası zor bir yer, hatta bu barajın yapım aşamasında da çok ciddi sıkıntılar olduğunu biliyoruz, heyelanlarla ilgili. Bu maalesef ki istemediğimiz bir kaza. Aladağ'da yine böyle acı bir olayla karşılaştık" dedi.

7 YIL ÖNCE AYNI BÖLGEDE 10 İŞÇİ ÖLDÜ

Aynı bölgede, 24 Şubat 2012'de, Göksu Irmağı üzerindeki Gökdere Köprü Barajı'nda derivasyon tüneli kapağının patlaması sonucu suya kapılan 10 işçi yaşamını yitirmişti. İşçilerden 5'inin cansız bedeni bulunamamıştı. (İŞÇİ-SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'dan Türkiye İttifakı mesajı: Fitne peşinde koştular

SONRAKİ HABER

CHP’den Yüksek Seçim Kuruluna çağrı: Boyun eğmeyin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...