Dakika Dakika, Türkiye ve dünyadan 1 Mayıs kutlamaları

İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs Türkiye ve dünyada coşkuyla kutlandı.

1 Mayıs İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü, yerel seçimlerin ardından etkisi artan ekonomik krizin, çığ gibi büyüyen işsizliğin, kıdem tazminatına yönelik saldırının, antidemokratik uygulamaların, kadın cinayetleri ve cinsel istismar vakalarının yarattığı atmosferle karşılandı.

Yurdun dört bir yanında alanlara çıkan işçi ve emekçiler, sendikalar, siyasi partiler ve kitle örgütleri "Krizin faturasını işçi ve emekçiler değil krizin sorumluları ödesin" ve "Kıdem tazminatıma dokunma" başta olmak üzere taleplerini haykırdılar.

01 Mayıs 2019 03:40
Son Güncellenme: 01 Mayıs 2019 19:58
.
19:58

Paylaş

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: 67 İLDE 138 ETKİNLİK DÜZENLENDİ

İçişleri Bakanlığı, 1 Mayıs'ta 67 ilde 303 bin 640 kişinin katılımıyla 138 etkinlik düzenlendiği açıkladı. 145 kişinin gözaltına alındığı açıklamada şunlar kaydedildi:

"1 Mayıs 2019 günü Şanlıurfa ilinde düzenlenen etkinliklere katılmak üzere Kahramanmaraş ilinden yola çıkan vatandaşlarımızı taşıyan otobüsün kaza yapması sonucunda 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 15 vatandaşımız ise yaralanmıştır. Kazada vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu üzücü olayın dışında ülke genelindeki etkinliklerde yaralanan vatandaşımız ve güvenlik görevlimiz bulunmamaktadır."

 

18:34

Paylaş

ÇANAKKALE'DE 3 HDP'Lİ GÖZALTINA ALINDI

Çanakkale 1Mayıs'ında miting öncesinde 1, miting sonrasında da 2 HDP'li gözaltına alındı. Emniyette götürülen vatandaşların gözaltı gerekçesiyle ilgili bilgi verilmedi.

18:02

Paylaş

ADANA'DA BİNLERCE İŞÇİ VE EMEKÇİ; EKONOMİK KRİZE VE YOKSULLUĞA KARŞI ALANLARI DOLDURDU 

Adana 1 Mayıs'ı, Uğur Mumcu Meydanı’nda düzenlenen kitlesel mitingle kutlandı. Geçtiğimiz yıllara kıyasla oldukça kitlesel geçen eyleme ekonomik krize, zamlara ve artan işsizliğe tepki hakimdi. Zorunlu bireysel emeklilik sigortası uygulamasına tepki ve "Kıdem tazminatıma dokunma" talebi de dikkat çekti. Kentte, emeklilikte yaşa takılanlar da alana çıktı.

17:54

Paylaş

DİYARBAKIR 1 MAYIS'INDAN İZLENİMLER: SON YILLARIN EN COŞKULU VE KİTLESEL KUTLAMASI

Diyarbakır 1 Mayıs'ından izlenimlerini kaleme alan Evrensel Gazetesi Yazarı Yusuf Karataş, bu yılki kutlamanın, son yılların en coşkulu ve kitlesel kutlaması olduğunu aktardı. Karataş,"2019 Newroz’unun kitleselliği ve ardından her türlü baskı ve engellemeye rağmen yapılan seçimlerde belediyelerin kayyımlardan alınması, güçlü 1 Mayıs’ın da habercisiydi" değerlendirmesinde bulundu.

Karataş, izlemininde "2019 kutlamaları bölgede emeğin yeniden uyanışının 1 Mayıs’ı olarak gerçekleşti. Ama elbette bu uyanışın ardından uzun kışın yarattığı yıkımı temizlemek için zorlu bir mücadele bizi bekliyor…" ifadelerini kullandı.

17:45

Paylaş

İZMİR'DE İŞÇİ VE EMEKÇİLER GÜNDOĞDU MEYDANI'NA AKTI

İzmir’de 1 Mayıs kutlamaları sabahın erken saatlerinde hemen her ilçede yapılan kutlamalarla başladı. İzmirli emekçiler ilçelerden Gündoğdu'ya aktı.

Gündodu'daki mitinginde öncelikli talep, kıdem tazminatının fona devredilmesine karşı “kıdem tazminatıma dokunma” oldu. Kamu emekçileri ise ek gösterge haklarını istedi. Eğitim emekçileri bilimsel, laik, anadilde eğitim talep ederken sağlık emekçileri, sağlıkta şiddete dikkat çekti. Mitingde artan iş cinayetlerine de dikkat çekildi.

17:42

Paylaş

TÜRK-İŞ ÜYESİ İŞÇİLER, İZMİT'TEN SESLENDİ: KIDEMİME DOKUNMA

Türk-İş, merkezi 1 Mayıs kutlamasını "Kıdemime Dokunma" ana sloganıyla Kocaeli’nin İzmit ilçesinde gerçekleştirdi. 100 bine yakın işçinin Perşembe Pazarı’nı doldurduğu kutlamalara, Kocaeli’nin yanı sıra İstanbul, Ankara, Bursa, Bolu, Düzce, Zonguldak, Sakarya gibi şehirlerden yurttaşlar da katıldı. İşçi ve emekçiler, “Damat şaşırma, sabrımızı taşırma”, “Tank Palet kalemiz, kalemiz vermeyiz”, “Kıdemime dokunma”, “Vergide adalet sağlansın", "Taşeronda ayrımcılığa son", "Krizin bedelini ödemem", "Emeklilikte yaşa takılmak istemiyorum” taleplerini dile getirdi.

17:34

Paylaş

GEBZE'DE TOPLANMA SÜRÜYOR

Emek Partisinin (EMEP) Gebze'de düzenleyeceği 1 Mayıs kutlamaları için işçiler ve emekçiler toplanmaya başladı.

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan'ın da katılacağı 1 Mayıs kutlamaları için Trafo Meydanı'nda bir araya gelen Gebzeliler, saat 17.00'de Kent Meydanı'na yürüyüşe geçecek. Burada Selma Gürkan, Gebzeli emekçilere seslenecek.

17:23

Paylaş

İNGİLTERE'DE KESİNTİLERE KARŞI ALANLARA ÇIKILDI

 

İngiltere’nin birçok şehrinde 1 Mayıs kutlamaları yapıldı. Londra, Liverpool, Manchester, Cardiff, Glasgow gibi şehirlerde sokağa çıkan binlerce kişi, kemer sıkma politikalarının son bulması istedi.

Sendikaların çağrılarıyla yapılan gösterilerde, ırkçılık ve kesinti politikalarına karşı sloganlar atıldı.

Londra’da yapılan yürüyüşe çok sayıda göçmen örgütünün katılması dikkat çekerken, demiryolu işçileri de kutlamalara yoğun katılım gösterdi. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı yürüyüş, Marx Hatıratı Kütüphanesi önünden başlayıp Trafalgar Meydanı’nda sona erdi. Burada yapılan konuşmalarda, kesinti politikalarına son verilmesi istendi ve örgütlenme çağrısı yapıldı.

17:04

Paylaş

ESKİŞEHİR'DE 1 MAYIS ORTAK KUTLANDI, İŞÇİ VE EMEKÇİLER SEL OLDU AKTI

Önceki yıllarda iki farklı programın organize edildiği Eskişehir'de bu yıl tek program düzenlendi. Saat 10.00'da Atatürk Migros karşısında bir araya gelen binlerce işçi ve emekçi, talepleriyle Odunpazarı Meydanı'na yürüdü.

16:48

Paylaş

DİYARBAKIR'DA MİTİNG SONRASI POLİS, MAHPUS ANNELERİNİ ENGELLENDİ

Diyarbakır'daki 1 Mayıs mitingi sonrası yürüyüş yapmak isteyen mahpus anneleri polis tarafından engellendi. Aralarında gençlerin de bulunduğu yurttaşlar yürümekte ısrar etti. Polis bazı yurttaşları darbetti. Bir mahpus annesinin baygınlık geçirdiği görüldü.

16:31

Paylaş

BOLU 1 MAYIS'INDA BELEDİYE BAŞKANI TANJU ÖZCAN'A TEPKİ

Bolu 1 Mayıs'ında, Suriyelilere yönelik mülteci karşıtı açıklama ve uygulamalarıyla gündeme gelen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a tepki gösterildi. Bir yurttaşın "Mültecileri bırak, ulaşıma bak Tanju Bey" dövizi taşıdığı görüldü.

16:22

Paylaş

DİYARBAKIR'DA BİNLER "YAŞAMA SES VER" DEDİ

Diyarbakır'da binlerin katıldığı 1 Mayıs mitinginde, kritik aşamadaki açlık grevi ve tecride karşı “Yaşama ses ver” çağrısı yapıldı.

16:00

Paylaş

TTB BAŞKANI ADIYAMAN: SAĞLIKLI TOPLUMUN ÖN KOŞULU ÖRGÜTLÜ OLMAKTIR

İstanbul Bakırköy'deki mitingde konuşan TTB Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman, "Sağlıklı toplumun ön koşulu örgütlü toplum olmaktır" dedi.

Adıyaman, şunları söyledi:

"Sağlıklı toplumun ön koşulu örgütlü toplum olmaktır. Örgütlenmeyen, haklarını örgütlü ve kararlı biçimlerde savunamayan, emeğin bir güç haline getirmeyen toplumların sağlığından söz etmek mümkün değil.

Her hakkımız da olduğu gibi sağlık hakkını talep ederken de müşteri olmadığımızı; sağlık hakkına eşit, nitelikli ve ücretsiz olarak ulaşabilme hakkına sahip olduğumuzu bilmemiz gerekiyor.

Sağlığın, reçete alabildiğimiz sağlık kurumlarına gitmek anlamına gelmediğini hastalanmamızı engelleyecek, bizleri bedenen ve ruhen koruyacak koşullara herkesin sahip olması gerektiğini söylemeye devam edeceğiz."

15:56

Paylaş

TMMOB GENEL BAŞKANI KORAMAZ: MÜHENDİSLER OLARAK SİZİNLEYİZ, YAN YANAYIZ

İstanbul Bakırköy'deki mitingde konuşan TMMOB Genel Başkanı Emin Koramaz, Türkiye'nin mühendisleri olarak alın teriyle yaşayanların yanında olduklarını söyledi.

Koramaz, şunları söyledi:

"Bugün bizim günümüz. Emeğiyle geçinenlerin, üretenlerin, alın teriyle yaşayanların günü. Bugün kamu kaynaklarıyla beslenenlerin, milyonlarına milyonlar katanların günü değil. Bugün insanlık dışı koşullarda çalışmak zorunda kalan, evine bir kilo patates götürmek için tanzim satış kuyruklarında bekleyen milyonların günü. Çırağan Saray'ında düğünler yapan medya patronlarının değil halka doğru haber yaptıkları için cezaevine gönderilen gazetecilerin günü. Bugün 1977 senesinde emperyalizm ve kontrgerilla tarafından katledilen 77 yoldaşımızın günü. Bugün insanın insana kulluğunu yok edebilmek için canlarını işkence tezgahlarında veren devrimcilerin, yurtseverlerin, sosyalistlerin günü. Bu ülkenin mühendisleri olarak bizler de sizinleyiz, yan yanayız.

Bir rant ekonomisi ürettiler ve o ekonominin yıkılmayacağını sanıyorlardı, yanıldılar. Varlık Fonu diye suyu hiç bitmeyecek bir değirmen icat ettiklerini sanıyorlardı, yanıldılar.

Savaş yanlısı yayılmacı politikayla Emevi Cami'sinde namaz kılacaklarını sanıyorlardı, yanıldılar. İlelebet sürecek bir saltanat kuracaklarını sanıyorlardı, yanıldılar.

Bütün bu yanılgıları sonucu toplumsal, ekonomik ve siyasi alanda hiç karşılayamayacakları bir krizle karşılaştılar."

15:44

Paylaş

KESK EŞ GENEL BAŞKANI AYSUN GEZEN: MUTLAKA KAZANACAĞIZ

İstanbul Bakırköy'deki mitingde konuşan KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen "İş güvencemize dokundurtmayacağız. Kıdem tazminatının fona devredilerek ortadan kaldırılmasına izin vermeyeceğiz. İhraçlara karşı mutlaka kazanacağız, geri döneceğiz" dedi.

Gezen şunları kaydetti:

"Sömürüden, yoksulluktan başka bir şey getirmeyen bu düzene itirazı olan emekçiler merhaba.

Ülkemiz adım adım içine itildiği ekonomik, siyasal, toplumsal bunalım gittikçe derinleşiyor. Hayatımızın her hücresine nüfus eden bir ekonomik kriz ile karşı karşıyayız.

Ülkemizi her alanda dışa bağımlı hale getiren, emek sömürüsü nü derinleştiren, güvencesizleşmeyi, özelleştirmeleri dayatan neoliberal politikalarda ısrar kapitalizmin küresel krizini çok daha ağır hissetmeniz neden oluyor.

İş yükümüzü artıran, iş barışını bozan  performans sistemini kuralsız esnek çalışmayı tüm kamuya yaydılar.

130 binden fazla kamu emekçisini sorgusuz, sualsiz, hiçbir hukuki delil olmaksızın işinden, ekmeğinden ettiler. Çalışma hakkını, seyahat özgürlüğünü, eğitim hakkını gasp ettiler. Seçme ve seçilme hakkına el uzattılar.

31 Mart seçimleri bizlere gösterdi ki birlikte olursak kutuplaştırmaya, bizi birbirimizin düşmanı yapmaya dayalı AKP-MHP ittifakını, siyaset tarzını yenebiliriz.

Halkı ilgilendiren her kararın öznesi olmak istiyoruz. Söz, yetki, karar, iktidar halkın olsun.

İş güvencemize dokundurtmayacağız. Kıdem tazminatının fona devredilerek ortadan kaldırılmasına izin vermeyeceğiz.

İhraçlara karşı mutlaka kazanacağız, geri döneceğiz."

15:30

Paylaş

DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU: BU MEMLEKET İŞÇİ VE EMEKÇİLERİNDİR

İstanbul Bakırköy'deki mitingde konuşan DİSK Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu, "Bu memleket emeğiyle her gün hayatı yeniden yaratan işçi ve emekçilerindir" dedi.

Konuşmasına Nazım Hikmet’in "Memleket isterim" şiiriyle başlayan Çerkezoğlu, şunları kaydetti:

"Taksim Meydnanı'nın işçilere kaptanın saltanatı elbet yıkılacak. İşçilerin iradesini yok sayanlar kağıt gibi kül olup gidecek. Demokrasi mücadelesini büyüterek Taksim Meydanı’nı yeniden kazanıp işçilere açacağız. Bizler bu meydanda ve bütün 1 Mayıs meydanlarında birbirimize 1 Mayıs ruhuyla söz verelim. Bir kişinin ağzından çıkanlara karşı demokrasiyi kazanacak mıyız?

Bir avuç patronun bekasını savunan bu düzene son verecek miyiz?

Herkesin düzenli bir işi olsun. Kriz bahanesiyle işten çıkarmalar yasaklanmalı, KHK’lerle işlerinden edilenler işlerine iade edilmeli. Çalışma hakkımız için güvenceli bir iş için ayağa kalkacak mıyız?

Kıdem tazminatımıza birikmiş emeğimize, çocuklarımızın geleceğine uzanan elleri kıracak mıyız?

1 Mayıs sözleşmesi budur. Ücretler enflasyona karşı korunmalı, taşeron işçiler kadroya alınmalı, ayrımcılık bitmelidir. EYT’lilerin mağduriyeti ortadan kaldırılmalı, emeklilik temel bir yurttaşlık hakkı olmalıdır vergi adaletsizliğine son verilmeli, asgari ücretliden vergi alınmalıdır.

Memleket isteriz demokrasi olsun, seçme seçilme ve örgütlenme hakkımız tam olsun. Hiç kimse kimliğnden dolayı ikinci sınıf yurttaş sayılmasın barış ve kardeşlik eşitlik ülkenin her yerinde var olsun. Bu baskıcı ve akıl dışı rejimin harap ettiği memleketi ve demokrasiyi omuz omuza yeniden kuracak mıyız? Memleketin ihtiyaç duyduğu birlik işte bu meydanlardaki birliktir.

Birliğin sonucu 31 Mart’ta gördük. Bütün baskılara rağmen halkın iradesi rantçı tek adam politikalarına hayır dedi. Bu iradeyi halkın iradesini yok saymaya yönelik girişimlere sessiz kalmayacağız boyun eğmeyeceğiz. Halkı bölmeye kutuplaştıramaya çalışanlara inat bu ülkenin güvencesi biziz. Bütün ezilenlerin ve emekçilerin birliği bu ülkenin aydınlık geleceğini teminatıdır. Aydınlık geleceğimizin teminatı 1 Mayıs meydanlarıdır.

Bu memleket emeğiyle her gün hayatı yeniden yaratan işçi ve emekçilerindir. Bu memleket emperyalizme karşı Amerikan 6. Filosunu denize döken devrimci gençlerin yolundan yürüyenlerindir. Bu memleket beton lobisinin değil doğasına deresine ağacına sahip çıkmak için dağ başında nöbet tutan Havva analarındır. ‘Çocuklar ölmesin’ dediği için küçük çocuğuyla hapsi giden Ayşe öğretmenlerindir. Bu memleket ana muhalefet partisi liderine linç kuranların değildir. Bu memleket sandık başında gece gündüz bekleyerek halkın iradesine sahip çıkanlarındır. Faşizme karşı direnmeyi becerenlerindir. Eşitlik isteyen kadınların, gelecek isteyen gençlerindir. En çok da gelecek güzel günleri hak eden çocuklarımızındır.

Bugün daha fazlasını yapma sorumluluğuyla karşı karşıyayız. Bu ülkede emeğimizi yok sayanlara, ülkeyi baskıcı otoriter bir rejimle yönetmeye çalışanlara karşı eşitlik adalet barış ve kardeşlik için mücadele etmeye ve hep birlikte emeğin Türkiye’sini kurmaya söz veriyor muyuz?

Bugün işçi sınıfının kitabın ortasından konuşacağı gün. Orada yazan sözün gerçekliğini hayatımızda her gün görüyoruz. O kitabın ortasında  ‘Ya sosyalizm ya barbarlık’ yazıyor. Hasret duyduğumuz memleketin resmini çizmek için 1 Mayıs meydanlarına akanlara selam olsun.“

14:37

Paylaş

DİSK'e bağlı Nakliyat-İş Sendikası, Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk, Kazancı Yokuşu'na karanfil bıraktı.

14:29

Paylaş

ANKARA'DA TANDOĞAN'A YÜRÜYÜŞ SÜRÜYOR

Başkentte işçi ve emekçiler, kadınlar ve gençler iki koldan Tandoğan Meydanı'na yürüyor. Öne çıkan talep ise "Kıdem tazminatıma dokunma".

14:14

Paylaş

ANTEP 1 MAYISI'NDAN İZLENİM: İLK BAHAR DAMLARARI DÜŞMEYE BAŞLADI

Antep 1 Mayısı'na dair izlenimlerini kaleme alan Evrensel yazarı Prof. Dr. Arif Nacaroğlu,"Hava bulutlu, yağdı yağacak... İşsizlik, yoksulluk, kıdem tazminatı her konuşmacının ana maddesi. Hava yağdı yağacak. İlk bahar damlaları düşmeye başladı" diyor.

14:10

Paylaş

DERSİM'DE İŞ, EKMEK VE BARIŞ TALEBİ HAYKIRILDI

Dersim'de 1 Mayıs coşkuyla kutlandı. Kıdem tazminatı hakkına sahip çıkan ve zorunlu BES'e tepki gösteren işçiler ve emekçiler, barış taleplerini de haykırdı.

13:58

Paylaş

ÖYKÜ ARİN'DEN 1 MAYIS MESAJI

Lösemi hastası Öykü Arin, herkesin 1 Mayıs'ını kutladı. Öykü Arin'in annesi Eylem Şen, kızının mesajını Twitter hesabından "Bu da Öykü Arin’in 1 Mayıs mesajı! Haydi Donör Olun! Bütün Öykülere Umut Olun! Ve Asla Vazgeçmeyin!" çağrısıyla paylaştı.

13:48

Paylaş

MALATYA’DA 1 MAYIS KUTLAMASI

Malatya’da 1 Mayıs yüzlerce kişinin katılımıyla davul zurna eşliğinde, halaylarla kutlandı. Sabah erken saatlerden itibaren kent merkezinde toplanan işçiler, yürüyüş için kortej oluşturdu. Ellerinde pankartlar ve dövizler bulunan işçilere siyasi partiler ve sendika temsilcileri de katıldı. Çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğu kalabalık, davul zurna eşliğinde Emeksiz Yüzüncüyıl Meydanı'na yürüdü. (Malatya/DHA)

13:38

Paylaş

Diyarbakır'da 1 Mayıs kutlaması başladı. 

13:35

Paylaş

İzmir'de yerel kutlamaların ardından işçi ve emekçiler 2 koldan Gündoğdu Meydanı'na akıyor. 

13:29

Paylaş

ANTİKAPİTALİST MÜSLÜMANLARDAN SARAÇHANE PARKI'NDA 1 MAYIS KUTLAMASI

Antikapitalist Müslümanlar, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Fatih Camii'nde toplanarak 1977 1 Mayıs'ında hayatını kaybeden işçiler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Ardından,  “Mülk Allah'ındır” yazılı pankart açarak kortej eşliğinde Saraçhane Parkı'na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca, “Allah, Ekmek, Özgürlük” sloganı atarak Saraçhane Parkı'na giriş yapan Antikapitalist Müslümanlar adına Hadiye Yolcu basın açıklamasını okudu. (İstanbul/DHA) 

13:26

Paylaş

ADIYAMAN'DA SAVAŞA VE YOKSULLUĞA KARŞI TALEPLER DİLE GETİRİLDİ

1 Mayıs, Adıyaman’da Emek ve Demokrasi Platformunun öncülüğünde Mustafa Yücel Özbilgin Parkı’ndaki mitingle kutlandı. Mitinginde yoksulluğa, güvencesizleştirmeye, ihraçlara, savaşa ve yoksulluğa karşı talepler dile getirildi.

13:18

Paylaş

Beyoğlu’da polis bariyerlerinin önünde döviz açarak slogan atan 2 kişi plastik kelepçe takılarak gözaltına alındı. 

Sıraselviler Caddesi'nden Taksim Meydanı'na girmek isteyen "Devrimci Gençlik Dernekleri" üyesi 14 kişilik bir grup, Taksim Meydanı'na çıkmak istedi. Yere yatırılarak gözaltına alınanlar polis otobüsüyle emniyete götürüldü.

Zincirlikuyu'dan Taksim'e yürümek isteyen 8 kişide polis engellemesiyle karşılaştı, 2'si kadın 8 kişi gözaltına alındı.

13:08

Paylaş

36 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

1 Mayıs nedeniyle Taksim'e yürümek isteyen toplam 36 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.  DHA'nın haberine göre polis şu ana kadar Beşiktaş'ta 27, Şişli'de 9 kişiyi gözaltına aldı.

12:29

Paylaş

ÇAYCUMA’DA 1 MAYIS KUTLAMASI

1 Mayıs Çaycuma’da davul zurnayla coşkuyla kutlandı. Selüloz-İş Sendikası Çaycuma Şubesi ve KESK Çaycuma Bileşenlerinin çağrısıyla bir araya gelen emekçiler Cumhuriyet Meydanında toplanarak halay çekti. Çaycuma’daki kutlamaya maden işçileri de katıldı. Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi Gökhan Taner Günsan, yaşanan ekonomik krizin faturasının emeği ile geçinen kesimlere çıkarılmak istendiğini belirterek, “İşçi ve emekçilerin iş, ekmek ve özgürlük mücadelesinde bir araya gelmesi gerekiyor" dedi.

Selüloz-İş Sendikası Çaycuma Şube Başkanı Hakan Cura da, işçilerin kıdem tazminatının kaldırılmasına kesinlikle izin vermeyeceklerini söyleyerek “Haklarımızı korumak tek tek mücadeleden değil, birlikte mücadeleden geçiyor. Tüm işçi ve emekçileri birlikte hareket etmeye çağırıyorum." dedi.

Kutlamanın ardından alkış ve sloganlarla Atatürk Anıtına kadar yürüyüş yapıldı. Daha sonra araçlarla Zonguldak Madenci Anıtı’ndaki 1 Mayıs kutlamasına gidildi. (Zonguldak/EVRENSEL)

12:02

Paylaş

SANATÇI HALUK TOLGA İLHAN SAHNEYE ÇIKMADAN ÖNCE YÜRÜYÜŞE KATILDI

Eskişehir'de 1 Mayıs'ı kutlamak için emekçiler toplandı. Sanatçı Haluk Tolga İlhan da sahneye çıkmadan önce yürüyüş kortejine katıldı.

11:22

Paylaş

Türk-İş, merkezi 1 Mayıs kutlamasını Kocaeli'de yapıyor. Alana "kıdemime dokunma" pankartı asıldı. 

11:09

Paylaş

Beşiktaş’tan Taksim’e yürümek isteyen HKP’liler gözaltına alındı.

11:05

Paylaş

Bursa Mudanya'da yerel kutlama yapıldı. Saat 13.00de Bursa'da miting gerçekleştirilecek. 

 

10:47

Paylaş

URFA'DA 1 MAYIS KUTLAMALARI ERKEN BİTİRİLDİ

Hak-İş ve Memur-Sen'in Urfa'da düzenlediği 1 Mayıs kutlamaları kaza nedeniyle erken bitirildi.  

10:37

Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'dan 1 Mayıs mesajı: Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz.

10:27

Paylaş

Bakırköy Halk Pazarı'nda gerçekleştirilecek 1 Mayıs kutlamaları için kortejler hazırlanıyor.  Gruplar 3 koldan yürüyüşle alana girecek.

 {{378559}}

10:22

Paylaş

İzmir'de neredeyse her ilçede yerel 1 Mayıs kutlaması yapıldı.

10:20

Paylaş

Hak-İş İstanbul İl Başkanlığı, Kazancı Yokuşu'na karanfil, Taksim Cumhuriyet Anıtı'na ise çelenk bıraktı.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da Taksim Meydanı'nda açıklama yaptı.

09:59

Paylaş

Urfa 1 Mayıs'ına katılmak üzere Elbistan'dan yola çıkan Hak-İş üyesi Elbistan Devlet Hastanesi çalışanları, Birecik yakınında trafik kazası geçirdi. Kazada 5 işçi hayatını kaybederken, 15 işçi de yaralandı. İşçilerden 4'ünün durumunun ağır  olduğu belirtildi.

 {{378556}}

09:47

Paylaş

TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEYENLERE GÖZALTI

Beşiktaş'tan Taksim'e yürümek isteyen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi yaklaşık 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar polis minibüsüne bindirilerek emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Ayrıca, Mecidiyeköy'den Taksim'e yürümek isteyen İnşaat İşçileri Sendikası üyesi 1'i kadın 7 kişi gözaltına alındı.

09:45

Paylaş

Dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google, İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü 1 Mayıs’a özel doodle hazırladı. 

 

08:41

Paylaş

Beşiktaş Meydanı ve Barbaros Bulvarı çevresine çok sayıda polis ve çevik kuvvet ekibi yığıldı, TOMA’lar konuşlandırıldı.

08:30

Paylaş

TAKSİM MEYDANI BARİYERLERLE ÇEVRİLDİ

İstanbul Taksim Meydanı bariyerlerle çevrildi, Taksim'e çıkan yollar kapatıldı.

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa